Malene Helgø

Helgø fikk knalltøff kamp av 15-åring

Malene Helgø møtte en skjerpet Emilie Elde i andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Oslo, men tok seg videre til slutt.

Malene Helgø møtte en skjerpet Emilie Elde i andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Oslo, men tok seg videre til slutt.

Helgø var storfavoritt mot lagvenninnen Elde, men den unge 15-åringen med wildcard til hovedrunden hadde skumle planer i andre runde av Collector Bank Norwegian Open.

Elde overbeviste med 6-1, 6-2 over Maren Nordklev, mens Helgø slo Hedda Gurholt med de samme sifrene. Helgø har også i ukene før ukens turnering vært i aksjon: For halvannen uke siden avsluttet hun sin siste av to turneringer i Stockholm. Det endte med tap i kvartfinale og andre runde mot sterk motstand.

– En ikke så god kamp fra min side. Jeg følte at jeg ikke klarte å være til stede på banen. Da begynte jeg å tenke på det, og hvorfor det var slik. Jeg var bort mentalt, og derfor fungerte ikke kroppen heller, uten at jeg skjønte helt hvorfor, sier Helgø.

Overrasket
I onsdagens kamp virket det ut som at Elde var mest på fra starten av. Den unge jenta startet forrykkende og tok ledelsen 2-0. Helgø utlignet forspranget og resten av settet ble jevnt. Til slutt endte det i tiebreak, der Helgø stakk av med seier 7-2.

Emilie Elde imponerte. Foto: Espen Hildrup.

Elde lot seg ikke påvirke av den grunn og fortsatte det gode spillet i det andre settet. Elde holdt følge med sin tre år eldre motstander nok en gang gjennom store deler av settet, men da Helgø brøt til 5-3, klarte hun ikke å komme seg tilbake og tapte settet 3-6.

– Det var veldig jevnt i starten, mange baller jeg måtte fighte for. Malene var litt mer stabil i tiebreaket og etter en jevn start på det andre settet, så trakk hun igjen det lengste strået. Likevel er jeg fornøyd, sa Elde til Tennis-Norge.

Mange av poengene i oppgjøret ble kort, takket være mange gode vinnere av både Helgø og Elde. I tillegg var det god serving fra begge med sju serveess for Helgø og fem serveess for Elde.

–Jeg var veldig bra på å hente fram det beste når det gjaldt. I det første settet lå jeg hele tiden bakpå, men klarte å kjempe og tok det i tiebreak. Det var deilig, sier Helgø.

Eksamen
I torsdagens kvartfinale møter åttendeseedede Helgø andreseedede Helene Scholsen. 21-åringen fra Belgia er nummer 487 på WTA-rankingen.

– Jeg tror det må være skolen som påvirker. Mye prestasjoner og jeg får lite søvn. Nå skal jeg droppe skolen og fokuserer på turneringen videre denne uken, sier Helgø.

Også Lilly Elida Håseth var i aksjon onsdag. 15-åringen fra Nordstrand måtte se seg slått 2-6, 2-6 av 17-åringen Leonie Kung fra Sveits.

Hedda Gurholt og Elinor Storkaas er for øvrig videre til semifinale i double etter å ha fått walkover i kvartfinalen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788