Roger Federer tennis

Federers råd: – Gjør verdenstouren til ditt andre hjem

Roger Federer er av tidenes beste tennisspillere. I et nytt intervju gir sveitseren råd til yngre spillere.

Roger Federer er av tidenes beste tennisspillere. I et nytt intervju gir sveitseren råd til yngre spillere.

Med hele 19 Grand Slam-titler i karrieren er det ingen som har vunnet flere Grand Slam-titler enn Federer. Det er ingen tvil om at mange tennisspillere har noe å lære av veteranens vei til verdenstoppen. Nå deler han noe av oppskriften på suksess.

– For å bli en legende må du jobb hardt, ha lidenskap, et godt team rundt deg, god treningsfasiliteter, være i stand til å takle press og forstå verdenstouren, du må gjøre den til ditt andre hjem, sier Federer i et intervju med Gulf News. 

Tror på ungguttene
2017 har vært Federer og Rafael Nadals år. De to rutinerte tennisspillerne har vunnet alle Grand Slam-turneringene i år, to hver. Likevel har unggutter som Denis Shapovalov, Alexander Zverev og Dominic Thiem tatt skritt framover.

– Det tar litt lengre tid, men de gjør det bra. Det er fint å se disse unge talentene på verdenstouren. Det gjør tennis til en bedre plass og er spennende for fansen, Federer.

Federer slet i 2016 med store skadeproblemer, men en pause gjorde han frisk. Det har vært nøkkelen til de gode prestasjonene i år, men 36-åringen har også hevet seg på tennisbanen.

– Jeg synes jeg server jevnt over bedre. Jeg får lettere mer kraft etter at jeg byttet til en større racket. Jeg er også mer stabil på backhanden, sier Federer.

Prioriterer familien
Federer har ikke spilt så mange turneringer i år, men tatt tøffe prioriteringer, noe som blant annet har ført til at det ikke er mulig å ta igjen Rafael Nadal på førsteplassen av verdensrankingen.

– Når jeg får nok hvile, føler meg sulten og har gnist, så spiller jeg best. Jeg må være sikker på at jeg er glad for å være på banen og glad for å håndtere presset. Hvis jeg gjør det for mye blir gnisten slukket. For meg er familien førsteprioritet og så kommer resten, sier Federer.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788