Ulrikke Eikeri

Eikeri med sensasjonell seier

Ulrikke Eikeri tok seg videre til andre runde i 80.000-dollarsturneringen i Waco med seier over en spiller med 30 hovedrunder i Grand Slam-turneringene bak seg.

Ulrikke Eikeri tok seg videre til andre runde i 80.000-dollarsturneringen i Waco med seier over en spiller med 30 hovedrunder i Grand Slam-turneringene bak seg.

Seieren er svært overbevisende. Motstander Mariana Erakovic er nummer 164 på WTA-rankingen og har vært rangert godt inne blant de 200 beste i verden helt siden 2011. I 2012 var 29-åringen helt oppe på 39.-plass og spilte 17 hovedrunder i Grand Slam-sammenheng på rad.

I år har jenta fra New Zealand spilt hovedrunde, både som forhåndskvalifisert og gjennom kvalifisering, i tre av Grand Slam-turneringene. Kun i US Open nådde ikke Erakovic gjennom nåløyet og inn i hovedrunden. Eikeri har en gang tidligere spilt mot Erakovic; i 2014. Da tapte Eikeri 3-6, 2-6. Den samme sesongen endte Erakovic året på 76.-plass,

Strålende form
Eikeri har vist strålende form i det siste mot relativt tøff motstand. 24-åringen fra Nordstrand står med hele 17 seire på de siste 21 kampene, blant annet en tittel i en 15.000-dollarsturnering og finale i en 25.000-dollarsturnering.

Eikeri gjorde en meget overbevisende kamp og hadde føringen fra start til slutt mot rutinerte Erakovic. I det første settet ledet Eikeri hele 5-1, men Erakovic skapte spenning da hun reduserte til 3-5. Likevel vant Nordstrand-jenta settet 6-3. I det andre settet var hun overlegen og vant 6-1.

Poeng
Dermed har Eikeri sikret seg totalt 15 WTA-poeng i turneringen så langt. Den norske jenta fikk fem poeng for å ta seg videre fra kvalifiseringen og ti poeng for avansementet til andre runde. Oslo-jenta vil derfor fortsette klatringen på verdensrankingen og vil om halvannen uke inneha en plass rundt 224.-plass.

I andre runde av 80.000-dollarsturneringen i den amerikanske delstaten Texas møter Eikeri amerikanske Irina Falconi, nummer 129 i verden. 27-åringen var i 2016 oppe på 63.-plass og vant en WTA-turnering i Bogota. Nylig gikk hun til topps i en 100.000-dollarsturnering.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788