Viktor Durasovic tennis

Durasovic tok årets andre tittel

Viktor Durasovic tapte det første settet, men snudde til seier og vant sin andre tittel på en måned.

Viktor Durasovic tapte det første settet, men snudde til seier og vant sin andre tittel på en måned.

Den norske 20-åringen har hatt en meget sterk høst på tennisbanen. Durasovic har spilt store deler av perioden i Egypt, noe som har blitt en stor suksess for unggutten. Oslo-gutten spilte søndag årets tredje finale, hans andre i høst.

– Dette føles bra. Det har vært mye stabilt spill alle turneringene her. Jeg liker forholdene her, så det har vært bra, sier Durasovic til Tennis-Norge.

Forrige gang gikk Durasovic til topps. I tillegg har unggutten vært i to andre semifinaler, noe han også var ved en anledning både i juli og august. I samme periode sikret Nordstrand-spilleren seg sin første NM-tittel for seniorer.

– Året startet litt opp og ned, så det ble tøft, noe det for så vidt har vært de siste en til to årene nå. I år har jeg begynte å reise alene og gjøre ting alene mer. Det har jeg lært av og grodd mer som person og spiller. Det har hjulpet ganske mye, selv om det var tøft før den siste måneden her nå, oppsummer Durasovic sesongen.

Formsterke motstander
I søndagens finale var spanske Pablo Vivero Gonzalez motstander. Spanjolen er nummer 473 på ATP-rankingen, men var i 2016 oppe på en 283.-plass. Likevel har 22-åringen vist god form den siste tiden. For to uker siden gikk han til topps i Futures-turneringen i august. Da slo han Yossuf Hossam, som Durasovic tapte for etter to sett i samme turnering.

På veien til finalen har Durasovic imponert. Norgesmesteren hadde ikke tapt et eneste sett før finalen. Spesielt seirene i kvart- og semifinalen over Thomas Brechemeier og forrige ukes vinner av Futures-turneringen i Sharm El Sheikh, Pawel Cias, var imponerende av unggutten.

Viktor Durasovic i aksjon under NM. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Mot Vivero Gonzalez fikk Durasovic en god start, men ble brutt til 2-3. Heldigvis klarte nordmannen å bryte tilbake med en gang og til slutt endte settet i tiebreak. Der var den spanske motstanderen best og vant 7-4. Det andre settet gikk derimot Durasovic´ vei og unggutten vant 6-4.

I det tredje settet fikk Durasovic en svært dårlig start. Talentet ble brutt umiddelbart og lå under 0-2, men hevet seg og tok de neste fire gamene. På 4-3 var Vivero Gonzalez nære ved å bryte, men Durasovic holdt egen serve og gikk opp til 5-3.

På 5-4 fikk Durasovic tre matchballer på 40-0, men misbrukte alle. Motstanderen fra Spania fikk også en breakball, men Durasovic reddet seg inn og sikret seg en ny matchball. Denne gangen utnyttet tennisspilleren fra Norge muligheten og vant kampen med 6-4 i sett nummer tre.

Byks
Tittelen i Egypt er nordmannens fjerde internasjonale tittel i karrieren, alle på Futures-nivå. De to andre ble tatt i 2015. Høstformen betyr at Durasovic om en uke vil sette ny karrierebeste på ATP-rankingen. Da vil 20-åringen trolig rykke opp til en plass rundt 410.-plass. Den tidligere rekorden er en 452.-plass.

– Man må bare fortsette å jobbe og ikke miste troen eller selvtilliten, selv om det ikke går helt en periode. Det er når du kommer gjennom disse periodene du blir bedre, og det blir sikkert en ny høyeste ranking, noe som selvfølgelig er deilig. Jobben fortsetter, sier Durasovic.

I Egypt har mye av nøkkelen vært god serving, noe finalen beviste. Durasovic satte hele ti serveess og vant poeng på 71 prosent av førsteservene og 64 prosent av andreservene.

Kommende uke spiller Durasovic ingen tellende turnering, men får bryne seg på Casper Ruud og Alessandro Giannessi i oppvisningskamper under Collector Bank Norwegian Open i Oslo.

 

Man må bare fortsette å jobbe, ikke miste troen eller selvtilt selv om det ikke går helt en periode, det er når du kommer gjennom disse periodene du blir bedre, og ja blir nå sikkert ny high rank, er selvfølgelig deilig. The work continues!

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788