Illustrasjon tennis

Nordmann i kvalifiseringsfinale i Futures-turnering

Thomas Linge har muligheten til å kvalifisere seg til en Futures-turnering i Kuwait, mens Eirik Sars Grøner vant i USA. 

Thomas Linge har muligheten til å kvalifisere seg til en Futures-turnering i Kuwait, mens Eirik Sars Grøner vant i USA. 

Den norske 21-åringen Linge er for øyeblikket inne på ATP-rankingen med ett poeng tatt i starten av november i fjor. Unggutten er derfor avhengig av å snart ta et nytt poeng for å beholde plassen, noe han har muligheten til å gjøre kommende uke.

Lørdag spilte Linge første kvalifiseringsrunde i en Futures-turnering i Kuwait. Nordmannen møtte den urangerte 17-åringen Hussain Han Kuw Shams fra Kuwait. Oppgjøret endte 6-1, 6-0. I kvalifiseringsfinalen venter indiske Anirudh Chandrasekar, nummer 1442 på verdensrankingen. For øvrig tapte broren, Christian Linge, i første kvalifiseringsrunde.

Eirik Sars Grøner vant lørdag derimot første kvalifiseringsrunde i en Futures-turnering i USA. Nordmannen slo Jared Pratt 6-7 (1-7), 6-3, 6-4. 20-åringen har fortsatt en lang vei å gå for å nå hovedrunden. Grøner må vinne tre kamper til, først mot urangerte Cotter Wilson lørdag.

16-åringen Herman Høyeraal spilte lørdag semifinale i en Grade 4-juniorturnering i Thailand, men tapte og er ute av turneringen etter imponerende spill fram til lørdagens oppgjør.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788