Maria Sharapova

Sharapova: – Spiller gjerne på en parkeringsplass i Queens

Danske Caroline Wozniacki er lite fornøyd med at dopingdømte Maria Sharapova har fått det beste oppsettet i US Open.

HARDT VÆR: Maria Sharapova får kritikk av kollega Caroline Wozniacki. Foto: By BrokenSphere (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons
Danske Caroline Wozniacki er lite fornøyd med at dopingdømte Maria Sharapova har fått det beste oppsettet i US Open. 

Fredag marsjerte Maria Sharapova videre i årets US Open da hun slo 18-åringen Sofia Kenin (nummer 139 i verden). Russeren spilte sin tredje strake kamp på hovedbanen Arthur Ashe Stadium da hun vant i strake sett 7-5 og 6-2. Det er dette som har fått den utslåtte femteseedede dansken, Caroline Wozniacki, til å reagere.

– Å sette opp et program hvor nummer fem i verden er på bane fem, som kamp nummer fem, det er uakseptabelt, sa Wozniacki til danske Ekstrabladet etter at hun ble slått ut onsdag.

– Jeg forstår økonomiske delen med hovedbanen, men det er en tvilsom avgjørelse at en som er tilbake fra en dopingdom av prestasjonsfremmende midler får spille hver kamp på hovedbanen. Det setter ikke et godt eksempel, konkluderte Wozniacki.

Fredag svarte Sharapova på kritikken fra dansken på pressekonferansen etter at hun gikk videre fra tredje runde i Grand Slam-turneringen.

– Det er ikke jeg som lager oppsettet. Hvis du setter meg på en parkeringsplass i Queens i New York City, er jeg mer enn fornøyd med å spille der. Det er ikke det som betyr noe for meg. Alt som betyr noe for meg er at jeg er i fjerde runde. Jeg er ikke sikker på hvor hun er, svarte Sharapova på spørsmål om Wozniackis kritikk.

Flere topp 10-spillere røk ut
Det begynner å se tynt ut i toppen på herresiden blant de seedede spillerne. Fredag måtte to nye toppspillere pakke koffertene. Femteseedede Marin Cilic tapte i fire sett mot Diego Schwartzman (33) 6-4, 5-7, 5-7 og 4-6.

Den andre topp 10-spilleren som røk på dag fem i US Open var hjemmehåpet John Isner. Den 10.-seedede amerikaneren tapte i strake sett for 23.-seedede Mischa Zverev 4-6, 3-6 og 6-7 (5-7).

På damesiden slo tredjeseedede Garbiñe Muguruza ut 31.-seedede Magdalena Rybarikova 6-1 og 6-1. 18.-seedede Caroline Garcia var den andre seedede kvinnen som røk ut på dag fem.

Nadal, Federer og Pliskova tilbake i aksjon
På dag seks i US open gjenstår det bare fire seedede menn blant topp ti, og fem topp 10-seedede kvinner. Lørdag skal verdensener Rafael Nadal i aksjon mot Leonardo Mayer (59) i tredje runde.

Natt til søndag spiller Roger Federer i kjølige forhold etter å ha sett utsatt ut i de første to rundene. I tredje runde møter sveitseren 31.-seedede Feliciano Lopez til en vanskelig kamp. Verdensener på kvinnesiden, Karolina Pliskova møter 27. seedede Shuai Zhang.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788