Rafael Nadal Tennis-Norge

Nadal tok sin 16. Grand Slam-tittel

Rafael Nadal sikret seg årets andre og karrierens 16. Grand Slam-tittel da han slo Kevin Anderson i US Open-finalen søndag.

Rafael Nadal sikret seg årets andre og karrierens 16. Grand Slam-tittel da han slo Kevin Anderson i US Open-finalen søndag.

Den spanske tennisstjernen har hatt et strålende comebackår etter å ha stoppet på høsten i 2016 med å spille tennis på grunn av skader. Søndag kronet Nadal et glimrende 2017 med å gå helt til topps i US Open.

For 31-åringen har bare hatt et helt fantastisk år. Etter noen års titteltørke i Grand Slam-sammenheng tok han seg finalen i Australian Open i januar, men tapte. I Roland Garros, på favorittunderlaget grus, vant Nadal finalen og tok sin tiende tittel i turneringen.

– Det er veldig spesielt for meg. Personlig er det uvirkelig. Jeg har hatt problemer med skader og har ikke godt spilt, men Siden Australian Open har jeg spilt på et veldig høyt nivå, sa Nadal etter kampen.

Rafael Nadal Tennis-Norge

– Veldig glad
I Wimbledon ble det ikke like stor suksess med exit i fjerde runde. Likevel har prestasjonen førte Nadal tilbake på toppen av verdensrankingen, og han kan derfor kalle seg verdens beste tennisspiller. Posisjonen ble ikke akkurat svekket med prestasjonen i US Open.

For i søndagens finale var ikke Anderson særlig nære ved å true Nadal. 28-åringen var i sin første Grand Slam-finale og har en ranking som nummer 32 i verden. De færreste ville ha tippet Anderson i US Open-finalen før turneringen. Derfor hadde sørafrikaneren ingenting å tape, men det hjalp ikke.

– Jeg er veldig, veldig glad for dette, sa Nadal, som også viste medfølelse for de rammede av orkanene som har herjet i USA den siste tiden. 

Solid spill
Nadal var svært solid i finalen. Tennislegenden gjorde jobben fra start til mål. Helt i fra første returgame presset spanjolen Anderson og ga han kamp om alle poengene. Anderson reddet de tre første i land, men så kom bruddet for Nadal. Det ble avgjørende og sikret han seieren 6-3 i første sett.

De to neste settene fortsatte i samme spor. Nadal holdt enkelt på egne server, mens han presset Anderson på hans server. Anderson tok på sin side knapt på Nadals server. Sett nummer to og tre endte 6-3 og 6-4 for Nadal.

– Du har vært et idol for meg og du er en av de beste ambassadørene for sporten. Det er vært to fantastiske uker her. I fjor var jeg skadet og det var vanskelig, så det er godt å komme tilbake på en slik måte, sa Anderson etter kampen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788