Rafael Nadal

Nadal og Federer på samme Europa-lag mot resten av verden

I helga arrangeres for første gang Laver Cup. Det gjør det mulig for Roger Federer og Rafael Nadal å kjempe på lag mot samme mål.

I helga arrangeres for første gang Laver Cup. Det gjør det mulig for Roger Federer og Rafael Nadal å kjempe på lag mot samme mål.

Laver Cup er en ny turnering, der konseptet er at de seks beste tennisspillerne i Europa skal kjempe på lag sammen for å slå de seks beste tennisspillerne fra resten av verden.

De seks spillerne på Europas lag er Nadal, Federer, Alexander Zverev, Marin Cilic, Dominic Thiem og Tomas Berdych med Fernando Verdasco som reserve, mens resten av verden har med seg spillerne Sam Querrey, John Isner, Nick Kyrgios, Jack Sock, Denis Shapovalov og Frances Tiafoe med Thanasi Kokkinakis som reserve.

– Vanligvis er vi alle rivaler, så det å være sammen nå kommer til å være veldig spesielt, jeg synes det er unikt. Jeg tror det blir en herlig følelse, sier Nadal, ifølge New York Times.

Slik fungerer det
Alle kampene spilles best av tre sett, men går oppgjøret til tre sett er  det første mann til ti games. Alle spillerne kommer til å spille én eller to singlekamper, mens minst fire av seks spillere på hvert lag kommer til å spille double.

Det er derimot en ting som er spesielt: Kampene som blir spilt på søndagen er mer verdt enn oppgjørene på fredag og lørdag. Seier på fredag gir ett poeng, mens seier på lørdag gir to poeng. Kampseier på søndagen gir tre poeng.

Står Europa-laget og verdenslaget likt, begge med 12 poeng, etter alle de oppsatte kampene, vil en ekstra doublekamp avgjøre hvem som vinner. Alle kampene spilles innendørs på hard court.

Borg og McEnroe
Tidligere legender er blitt leid inn som trenere. Björn Borg leder laget fra Europa, mens John McEnroe leder laget som representerer resten av verden. Borg har muligheten til å sette Nadal og Federer sammen i double.

– Begge lagene vil kjempe med hjertet utenpå t-skjorta, sier Federer, ifølge The Sport Review.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788