Rafael Nadal tennis

Nadal klar for sin tredje Grand Slam-finale i år

Rafael Nadal har hatt et fantastisk år og har søndag muligheten til å skaffe seg sin andre Grand Slam-tittel i 2017.

Rafael Nadal har hatt et fantastisk år og har søndag muligheten til å skaffe seg sin andre Grand Slam-tittel i 2017.

På høsten i 2016 bestemte Nadal seg for å droppe resten av sesongen for å bli kvitt skadeproblemene og hvile kroppene som hadde hindret spanjolen fra å spille på siste beste i en lengre periode. Det skulle vise seg å være et sjakktrekk. Nå er 31-åringen klar for US Open-finalen. Tidligere i år han han tapt Australian Open-finalen og vunnet Roland Garros.

– Starten på året var veldig positiv, grussesongen uvirkelig, så det hjelper selvtilliten min og gjør meg mer rolig, og nå er jeg her i finalen – et godt resultat for meg allerede. Det er en god sesong for meg uansett om jeg taper, sier verdenseneren foran finalen, ifølge New York Post.

I finalen venter overraskelsen Kevin Anderson. Nummer 32 i verden har aldri tidligere vært i en Grand Slam-finalen. Fire ganger tidligere har Anderson møtt Nadal. Det har endt med tap alle gangene. Nadal er kjempefavoritt.

– Nadal er en av de største idrettsutøverne i verden, punktum. Han er en utrolig fighter. Han kontroller banen veldig godt. Jeg må virkelig vært dominant og kontrollere det skal jeg ha sjanse, sier Anderson foran kampen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788