Juan Martin del Potro. Tennis-Norge.

Del Potro om Federer: – Publikum liker en fyr som aldri gir opp

Juan Martin del Potro var på vei ut av US Open i fjerde runde, men våknet akkurat før det var for sent. Nå møter fighteren Roger Federer i kvartfinalen.

Juan Martin del Potro var på vei ut av US Open i fjerde runde, men våknet akkurat før det var for sent. Nå møter fighteren Roger Federer i kvartfinalen.

Den argentinske tennisspilleren har i flere år slitt med store skadeproblemer. Både 2014 og 2015 ble ødelagt for Del Potro, som har kjempet hardt for å komme tilbake. 28-åringen har alltid vært en publikumsfavoritt og har ikke blitt mindre populær etter å ha kjempet seg tilbake fra skadeproblemene.

Derfor var mange som støttet Del Potro i fjerde runde mot Dominic Thiem. Argentineren tapte de første settene suverent og hadde hele dagen slitt med sykdom. Under kampen steg feberen, men febernedsettende reddet oppgjøret, for Del Potro snudde oppgjøret og tok seg til kvartfinale.

– Jeg tror folk elsker mitt forsøk på å komme tilbake. De liker en kar som aldri gir opp. Jeg tenkte å trekke meg midtveis i det andre settet fordi jeg ikke kunne puste og bevege meg. Da så jeg på publikum. Jeg tok all energien fra dem. Det var det som gjorde det, sier Del Potro, ifølge The Guardian.

Juan Martin del Potro. Tennis-Norge.

Møter Federer
Hittil i karrieren har Del Potro en Grand Slam-tittel. Den kom i US Open i 2009. Da var det årets kvartfinalemotstander Federer som ble slått av Del Potro. Argentineren brøt den gang Federers rekke på fem strake US Open-titler.

– Vi spiller begge annerledes nå. På grunn av operasjonen hans har backhanden endret seg. Han bruker slice mye mer. Bare på grunn av det vil kampen bli annerledes. Og jeg spiller mer aggressivt nå, også, spesielt på returene. Jeg spiller kortere poeng og bruker ikke slice så mye, oppsummerer Federer før kampen.

Vinneren av oppgjøret risikerer å møte en enda en svær utfordring i semifinalen. Der venter nemlig vinneren av Rafael Nadal og Andrey Rublev.

Kun amerikanerne?
På kvinnesiden er det faktisk mulig at alle semifinalistene blir amerikanske. Sloane Stephens og Venus Williams er allerede klare, mens Coco Vandeweghe og Madison Keys kan onsdag slå Karolina Pliskova og Kaia Kanepi for å ta seg videre.

– Når du begynner å spille tennis som liten er det trofeer du drømmer om til slutt, sier Vandeweghe, ifølge New York Post.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788