Stephens tennis

Amerikanske jenter debuterer i finalesammenheng

Sloane Stephens og Madison Keys spilte seg til finalen i de to amerikanske duellene i semifinalene i US Open.

Sloane Stephens og Madison Keys spilte seg til finalen i de to amerikanske duellene i semifinalene i US Open.

For et comebackår Stephens har hatt! 24-åringen var ute av spill fra OL i Rio i august i fjor fram til Wimbledon i år. De to første kampene endte med tap, men så har det bare gått en vei, for både i Canadian Open og WTA-turneringen i Cincinnati tok Stephens seg til semifinale. Torsdag toppet det hele seg.

– Hvis noen fortalte meg at jeg skulle ta meg til to semifinaler og en Grand Slam-finale da jeg begynte på comebacket mitt, ville jeg trolig ha besvimt, og det er jeg klar for å gjøre nå, sa Stephens etter kampen, ifølge Fox5.

I toppen
Stephens har alltid hatt et stort potensial. I 2013 var den amerikanske jenta i semifinale i Australian Open og kvartfinale i Wimbledon. Det sørget for å gi henne 11.-plass på verdensrankingen. En Grand Slam-finale har comebackjenta aldri vært i.

– Det er utrolig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vet ikke hvordan jeg kom meg hit. Bare hardt arbeid, det er alt, sa Stephens.

Den tidligere toppspilleren var ikke favoritt mot veteranen Venus Williams, som var den eldste semifinalisten i US Open noensinne. Det ble en vekslende kamp. Stephens vant det første settet 6-1, men Williams slo grusomt tilbake med 6-0 i sett nummer to. Det tredje settet ble jevnt, men til slutt kunne Stephens juble etter 7-5 i det avgjørende settet.

– Jeg spilte bare ikke godt nok. Det er øyeblikk hvor du må grave dypt og finne ut hvordan du får ballen på banen og ha et stort spill. Jeg kan ikke være forsiktig og prøve å finne ut hvordan du kan sette ballen inn, sa Williams etter tapet.

Møter Keys
I den andre semifinalen spilte Madison Keys mot Coco Vandeweghe. Ingen av de to amerikanske jentene har vært i en Grand Slam-finale tidligere, men begge har spilt semifinale ved en anledning tidligere. I denne semifinalen var det liten tvil: Keys hadde den beste dagen og vant 6-1, 6-2 på litt over en time.

– Det føles ikke virkelig. Jeg rister fortsatt, sa Keys etter at finaleplassen var sikret.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788