Ruud med forløsende seier i Romania | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud med forløsende seier i Romania | Tennis-Norge

Ruud med forløsende seier i Romania

Casper Ruud tok seg til kvartfinale og slo for første gang siden april en spiller rangert høyere enn seg selv.

Den norske 18-åringen har hatt en relativt tung periode resultatmessig store deler av året. Ruud startet sesongen forrykende med semifinale i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro, men siden har det gått tråere. I semifinalen i Rio hadde Snarøya-gutten matchball mot Pablo Carreno Busta, men tapte til slutt kampen om finaleplass.

Forrige gang unggutten slo en spiller rangert høyere enn seg selv var i ATP 500-turneringen i Barcelona i april. Da ble Radu Albot slått. Moldoveren var på det tidspunktet nummer 81 i verden. I runden etter møtte Ruud spanske Albert Ramos-Vinolas, som da var nummer 19, der han hadde flere settballer, men tapte.

Casper Ruud. Tennis-Norge.

Ruud videre i Sibiu. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen.

Løsnet?
Nå kan det se ut som det er i ferd med å løsne på tennisbanen igjen for Ruud. Nordmannen møtte spanske Roberto Carballes Baena, nummer 104 på ATP-rankingen, i ATP Challenger-turneringen i Sibiu fredag. 24-åringen har vist god form i sommer med å vinne to Challenger-turneringer, samt et finaletap.

Ruud hadde derimot kanskje et psykisk overtak på den spanske tennisspilleren. I ATP 500-turneringen i Rio vant nemlig stortalentet 6-7 (4-7), 6-4, 7-6 (7-3) i andre runde over Carballes Baena. Også fredag, i oppgjøret i andre runde som ble utsatt torsdag grunnet regnvær, ble det meget jevnt.

I det første settet fikk Ruud tidlig et overtak. 18-åringen brøt på første forsøk og holdt deretter egen serve til 3-0. Likevel brøt Carballes tilbake og utlignet til 3-3. Nordmannen tok seg sammen igjen, og det ble jevnt ut settet, men på 6-5 avgjorde Ruud og tok sett nummer én 7-5. I løpet av settet reddet stjerneskuddet hele seks breakballer.

Sett nummer to ble også jevnt, men igjen fikk Ruud en god start med å sette en breakball på første forsøk i Carballes Baenas første servegame i settet. Denne gangen brøt derimot spanjolen tilbake umiddelbart. Resten av settet ble jevnt, men på 6-5 fikk Ruud en matchball og avgjorde oppgjøret på første forsøk. Unggutten vant kampen 7-5, 7-5.

Kvartfinale fredag
På grunn av at andre runde ble flyttet fra torsdag til fredag skulle kvartfinalen spilles allerede fredag, men grunnet regn også fredag er den flyttet til lørdag. I kvartfinalen venter uansett Maximilian Marterer. Tyskeren er nummer 121 i verden og vant i forrige uke sin tredje Challenger-tittel og den første for året.

Marterer brukte bare en time og 16 minutter på å vinne sin kamp fredag og har kanskje en fordel energimessig. 22-åringen tapte for øvrig ikke et eneste sett da han gikk til topps i forrige uke.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...