To semifinaledebutanter i Grand Slam-sammenheng videre fra kvartfinale | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

To semifinaledebutanter i Grand Slam-sammenheng videre fra kvartfinale | Tennis-Norge

To semifinaledebutanter i Grand Slam-sammenheng videre fra kvartfinale

De fire første semifinalistene i US Open, to herrer og to kvinner, er klare. Venus Williams spilte atter en gang en god kamp.

På herresiden gikk to semifinaledebutanter i Grand Slam-sammenheng videre fra kvartfinalen. Pablo Carreno Busta, som Casper Ruud hadde matchball mot i semifinalen i ATP 500-turneringen Rio Open, var den første som tok seg til semifinale.

Spanjolen har hatt et godt år og var i kvartfinale i Roland Garros. Tirsdag møtte 26-åringen Diego Schwartzman og tok seg videre på tre sett. Carreno Busta var klart best i oppgjøret mot argentineren og vant 6-4, 6-4, 6-2.

– Utrolig. Det er noe jeg alltid har drømt om. Jeg prøvde å være fokusert hele tiden, spille aggressivt. Jeg er veldig oppspilt over å være i semifinalen, sa Carreno Busta etter kampen, ifølge BBC.

Åpen kamp
Motstander i semifinalen blir Kevin Anderson. 31-åringen måtte slite langt mer for å ta seg videre i noe som på forhånd var antatt å bli en tøff og jevn kamp. Tennisspilleren fra Sør-Afrika møtte nemlig hjemmehåpet Sam Querrey og oppgjøret ble ikke ferdig før klokken 02.00 amerikansk tid.

Likevel klarte Anderson å unngå et femte sett. Det var veteranen som startet best og knep det første settet i tiebreak med 7-5. Også det andre settet gikk til tiebreak, men denne gangen var det Querrey som stakk av med settseieren etter 11-9 i tiebreak.

Hjemmefavoritten klarte derimot ikke å følge opp det andre settet og tapte 3-6 på 39 minutter i det tredje settet. Dermed måtte Querrey vinne sett nummer fire. 29-åringen kom seg inn igjen i kampen i det fjerde settet, men måtte se seg slått med 7-9 i tiebreak og røk ut av turneringen.

– Det bare helt utrolig. Det føles helt fantastisk, sa Anderson rett etter kampen, ifølge Newsday. 

Garantert amerikansk finalist

Venus Williams. Tennis-Norge.
Venus Williams fortsetter å storme mot sin tredje Grand Slam-finale for året. Veteranen kom seirende ut av en tøff batalje mot Petra Kvitova, som har vist god form i US Open. Også tirsdag ga den tsjekkiske jenta kamp, men måtte se seg slått 3-6, 6-3, 6-7 (2-7).

– Alt Petra har gått igjennom er helt uforståelig. Du forestiller deg ikke at noe sånt skal skje når du våkner opp, så det er fantastisk å se henne spille her igjen, sa Williams, ifølge New York Post.

I semifinalen blir det et helamerikansk oppgjør. Der venter nemlig Sloane Stephens, som gjør comeback i en Grand Slam-semifinale for første gang siden 2013. 24-åringen slo Anastasija Sevastova 6-3, 3-6, 7-6 (7-4). Dermed er det garantert å være en amerikansk finalist.

– Hvor kult hadde ikke det vært, spurte Stephens publikum om en helamerikansk semifinale etter sitt oppgjør, som var før kvartfinalen til Williams.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...