Federer: – Kanskje det var akkurat det jeg trengte | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Federer: – Kanskje det var akkurat det jeg trengte | Tennis-Norge

Federer: – Kanskje det var akkurat det jeg trengte

Roger Federer slet i de to første rundene i US Open, men imponerte i tredje runde. Mandag kommer det virkelig svaret på om sveitseren kan regnes med i kampen om tittelen.

Mot spanske Feliciano Lopez lørdag klarte Federer å bryte rekken av femsettskamper og spare litt krefter. Veteranen virket kanskje litt sliten i de innledende rundene, men utblåsningen mot Lopez ga tegn til bedring.

– Jeg var veldig fornøyd med prestasjonen mot Lopez. Det var kanskje akkurat dette jeg trengte før den neste runde, sa Federer etter lørdagens seier, ifølge The Guardian.

I fjerde runde møter Federer tyskeren Philip Kohlschreiber. 33-åringen har vært blant de 100 beste i verden i en årrekke, men har kun en gang tatt seg til kvartfinale i en Grand Slam-turnering.

– Jeg kjenner Philip veldig godt. Vi har trent masse sammen. Han er en god spiller, har god rotasjon på ballen og spiller med mye toppspinn. Han har også en flott backhand med en hånd, som jeg elsker å se på, sier Federer, ifølge USA Today.

Nadal med ukrainsk utfordring
Rafael Nadal fortsatte i samme spor og er på vei mot semifinaleduell mot Federer. Mandag venter Alexandr Dolgopolev, en utfordring Nadal ikke tar lett på.

– Jeg vet at jeg har en tøff motstander som venter på meg, en lur spiller, fordi han kommer til å spille aggressivt. Han er veldig tøft, har mye talent, og han spiller veldig bra, sa Nadal etter lørdagens seier i tredje runde, ifølge USA Today.

Rekken med seire så langt i US Open har gitt Nadal kjærkommen selvtillit foran uke to på hard courten i New York.

– Nå har jeg muligheten til å konkurrere igjen, prøve å gjøre det bra. Jeg er i andre uken, det er en viktig ting. Jeg har allerede vunnet tre kamper, og det er viktige nyheter for meg, sa Nadal.

Amerikanske håp
Tre amerikanske håp får også mandag bli klar for kvartfinale. Søndag ble Sloane Stephens og Sam Querrey klar for kvartfinale, mens mandag kan Jennifer Brady, Madison Keys  og Coco Vandeweghe gjøre det samme ved å slå førsteseedede Karolina Pliskova, fjerdeseedede Elina Svitolina og Lucie Safarova.

Også oppgjørene mellom David Goffin og Andrey Rublev og Daria Kasatkina og Kaia Kanepi spilles mandag.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...