Federer overlevde ny femsetter: – Ganske sikker på at jeg blir bedre herfra | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Federer overlevde ny femsetter: – Ganske sikker på at jeg blir bedre herfra | Tennis-Norge

Federer overlevde ny femsetter

VIDERE: Roger Federer er klar for tredje runde i US Open. Foto: Vinod Divakaran (CC 2.0)

Roger Federer har fått startproblemer i de innledende rundene, men veteranen avanserer og kan fortsatt vinne turneringen. 

Dag fire ble nok en spennende dag på tennisbanene i New York. Verdensener Rafael Nadal og tredjeseedede Roger Federer havnet begge under, men fikk snudd til seire. Sveitseren fortsetter å se positivt fremover i US Open.

– Denne kampen handlet ikke om ryggen, som er en bra ting. Dette var mer et slit. Jeg følte meg helt annerledes, måten kampen ble spilt og alt. Men jeg er veldig, veldig fornøyd med at jeg kom meg videre, sa Federer på pressekonferansen etter kampen.

Federer møtte russiske Mikhail Youzhny (nummer 101 i verden), som han hadde slått i 16 av 16 tidligere oppgjør. Torsdag kom seier nummer 17 mot Youzhny etter fem sett med sifrene 6-1, 6-7 (3-7), 4-6, 6-4 og 6-2. Med et amerikansk publikum i ryggen, kjempet han seg tappert videre til tredje runde.

– Disse femsetterne er faktisk ganske gøye, og nå føler jeg meg ganske varmet opp, sa Federer like etter kampen.

Tittelutfordrer røk ut
Rafael Nadal fikk også litt problemer i sin kamp i andre runde. Spanjolen tapte første sett mot japaneren Taro Daniel (121). Men verdenseneren snudde og vant kampen i fire sett med sifrene 4-6, 6-3, 6-2 og 6-2.

En det ikke gikk like bra for var syvendeseedede Grigor Dimitrov. Han var en av favorittene til mange eksperter i forkant av turneringen. Torsdag ble det exit i strake sett mot Andrey Rublev (53) med sifrene 5-7, 6-7 (3-7) og 3-6.

15.-seedede Thomas Berdych led samme skjebne som Dimitrov. Han tapte i fire sett mot ukrainske Alexandr Dolgopolov (64) med sifrene 3-6, 6-1, 7-6 (7-5) og 6-2 i en elendig kamp av tsjekkeren.

Pliskova knepent videre
Det så skummelt ut for verdensener Karolina Pliskova da hun tapte det første settet mot Nicole Gibbs (127) fra vertsnasjonen. Tsjekkeren kom knallhardt tilbake og vant til slutt 2-6, 6-3 og 6-4.

Åttendeseedede Svetlana Kuznetsova måtte takke for seg da hun tapte 3-6, 6-3 og 3-6 mot Kurumi Nara (116). 23.-seedede Barbora Strycova og 25.-seedede Daria Gavrilova var de andre seedede damene som røk på dag fire i New York.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...