Sjarapova

Kontroversielt wildcard og stjernefravær i US Open

Det er duket for nok en Grand Slam-turnering med knallhard konkurranse på kvinnesiden. Allerede i første runde braker det løs mellom to forhåndsfavoritter.

 

WILDCARD: Maria Sharapova var blant de heldige som kunne prise seg lykkelig over wilcard inn i US Open 2017. Foto: Av Michael Brown via Flickr, CC BY 2.0

Det er duket for nok en Grand Slam-turnering med knallhard konkurranse på kvinnesiden. Allerede i første runde braker det løs mellom to forhåndsfavoritter.

Det er klart for årets siste Grand Slam-turnering, nemlig US Open i New York City. Mandag 28. august starter hovedrunden, og allerede i første runde er det klart for storkamp.

Maria Sharapova (147 i verden) har preget overskriftene i tennisverden med å få wildcard til årets US Open etter at hun ble dopingtatt og utestengt i 15 måneder. Selv jubler hun over muligheten.

– Det er spesielt å være tilbake, og jeg elsker byen. Å være tilbake i US Open er veldig gøy, sa Sharapova i et åpenhjertig intervju med US Open før turneringen.

Den amerikanske tennisforeningen skrev i en pressemelding at suspensjonen er over og ikke var en faktor da wildcardene til US Open skulle velges. 30-åringen har slitt med skader i år, men har forberedt seg i Florida før turneringen. Selv sier hun forberedelsen ikke har vært optimale.

– Jeg måtte trekke meg fra turneringen før US Open pga. en skade i forarmen, som var ganske skuffende. Etter å ha kjent på hoften i mange uker, hvor jeg stod over Wimbledon, var det kjipt å ikke spille i Cincinnati Masters. Kroppen sa den ikke var klar for deg. Så det var godt å komme til New York og få min første trening, sa den tidligere US Open-vinneren.

I første runde møter Sharapova andreseedede Simona Halep til en skikkelig storkamp.

To stjerner ute
Serena Williams som har vunnet US Open hele seks ganger, rekker ikke årets US Open på grunn av graviditet. Fraværet av den dominerende amerikaneren har vært med på å åpne feltet på kvinnesiden. Selv jakter hun tidlig tilbakekomst på tennisbanen.

– Jeg ser frem til å bli mor og komme tilbake på tennisbanen allerede. Jeg tenker allerede på hva som blir det neste; den neste seieren og det neste trofeet, fortalte Williams til The Telegraph.

En annen stjerne som må stå over turneringen er jenta som tapte mot S. Williams i US Open-finalene både i 2012 og 2013. Den tidligere Grand Slam-vinner Victoria Azarenka (204) gjorde comeback fra graviditeten i årets Wimbledon, hvor hun tapte mot Halep i fjerde runde. Fraværet i US Open skal være knyttet til personlige problemer rundt omsorgen av hennes barn, Leo.

Åtte jakter førsteplassen på rankingen
Det at åtte kvinner kan overta førsteplassen på WTA-rankingen, sier litt om hvilken konkurranse man har på kvinnesiden om dagen. Karolina Pliskova kommer inn i turneringen som nummer én i verden, men hun har åtte stykker som er klar for å overta den plassen etter US Open.

Simona Halep (2), Garbiñe Muguruza (3), Elina Svitolina (4), Caroline Wozniacki (5), Angelique Kerber (6), Johanna Konta (7), Svetlana Kuznetsova (8), og Venus Williams (9) har alle muligheten til å bli verdensener med gode resultater i Grand Slam-turneringen i New York.

Det siste fra US Open får du her fra Tennis-Norge.com som skal følge turneringen daglig. Turneringen sendes på Eurosport fra og med mandag 28. august.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788