Helgø spilte inder av banen

18-åringen dominerte mot en inder som er over 200 plasser over henne på rankingen i første runde av 15.000-dollarsturneringen i Nederland.
FLYT: Malene Helgø ser ut til å ha funnet formen om dagen.

18-åringen dominerte mot en inder som er over 200 plasser over henne på rankingen i første runde av 15.000-dollarsturneringen i Nederland.

Malene Helgø (nummer 818 i verden) fortsatte sin fine utvikling med seier i første runde i Schoonhoven tirsdag. Den norske jenta fulgte opp de gode resultatene fra turneringen i Rotterdam sist.

Furuset-spilleren slapp å møte en seedet spiller i første runde i Schoonhoven, men møtte skulle allikevel få en tøff motstander i inderen Dhruthi Tatachar Venugopal (602). Den indiske 20-åringen er nemlig over 200 plasser over Helgø på rankingen. Det skulle ikke stoppe den norske jenta på noe vis.

Venugopal tok første game i første sett, men det skulle også bli hennes siste. Helgø var helt overlegen tross svak serving. Nordmannen brøt Venugopal til 2-1, 4-1, og så 6-1 for å vinne første sett på en drøy halvtime.

Andre sett fortsatte i samme spor. Helgø brøt inderen to ganger for en tidlig 4-0 ledelse. Venugopal kom på tavla da hun brøt til 1-4, men indiske 20-åringen ble brutt tilbake like etter.

Malene Helgø slo langt høyere rankede Venugopal i strake sett med sifrene 6-1 og 6-1. I neste runde kan motstanden på papiret bli enda tøffere. Helgø møter vinneren av oppgjøret mellom kvalifiseringsspilleren Claire Verwerda (har ikke seniorranking) og åttendeseedede Marina Melnikova (580) i andre runde.

Les også: Eikeri trøblet mot kvalifiseringsspiller i Ungarn

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788