Durasovic tennis

Durasovic seilte videre i NM: – De må spille på sitt beste for å slå meg

Viktor Durasovic kommer inn i norgesmesterskapet med stor selvtillit og hadde ingen problemer med å ta seg videre fra første runde.
Viktor Durasovic i aksjon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Viktor Durasovic kommer inn i norgesmesterskapet med stor selvtillit og hadde ingen problemer med å ta seg videre fra første runde.

20-åringen er den store favoritten på herresiden, og favorittstempelet ble ikke mindre av at Simen Sunde Bratholm røk ut av turneringen. Durasovic jakter sitt første NM-gull som seniorer og vet at de andre spillerne er ute etter å slå han.

– Jeg synes jeg spiller ganske bra, så for å slå meg må de komme med sitt aller beste spill, men jeg undervurderer ingen. Jeg prøver å ta alle seriøst, og det er mange som kan spille bra. Simen er en av de jeg har spilt litt med i Davis Cup og her i Oslo, så han kunne ha spilt en god kamp mot meg, men Peter August Anker virker også seig. Du vet aldri, mange av juniorene kan gjøre det bra, sier Durasovic til Tennis-Norge.

Seriøs tilnærming
I første runde hadde Durasovic ingen problemer med å ta seg videre. Unggutten møtte Karl Henrik Bredvold på hovedbanen i Frognerparken. Det endte med en oppskriftsmessig seier 6-0, 6-0 over spilleren fra Ljan.

– Det føltes bra. Det var nok forventet at jeg skulle vinne, men jeg tror nok mange kunne undervurdert han ettersom han ikke spiller så pent teknisk. Han er en type spiller man fort kunne tapt for om man ikke er konsentrert. Det er viktig å holde fokus, sier Durasovic.

Durasovic har lenge foretrukket å spille på hard court. I det siste har han derimot spilt flere turneringer på grus, noe som blant annet har resultert i en semifinale i en Futures-turnering.

–Jeg har spilt bedre på grus de siste månedene, og derfor fortsetter jeg nok på grus litt til i år. Jeg har vanligvis foretrukket hard court, det har passet spillet mitt bedre, men nå har jeg bedret meg på grus, sier Durasovic.

Overraskelser
I andre runde møter Durasovic kvalifiseringsspilleren Nils Victor Ahlbäck fra Stabekk. Han slo Christian Linge i første runde.

En liten overraskelse i første runde stod Marcus Nordby for. Unggutten slo ut Rana-Roop Singh Bhullar. Sistnevnte hadde ledelsen 6-3 og tre matchballer i tiebreak i tredje sett, men tapte 6-8. Marcus Anker Aarthun Sulen tapte for doublepartner Joachim Andreas Schaefer.

Ellers har blant annet Christoffer Jansønn Greve, Eirik Sars Grøner og Herman Høyeraal tatt seg videre i turneringen.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788