Helgø yppet seg mot seedet russer

av | 31 august, 2017 - 19:04 | Malene Helgø, Norsk

Malene Helgø fikk sitt solide løp i Nederland stoppet av seedet russer i andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Schoonhoven.

EXIT: Malene Helgø fikk ikke til en ny overraskelse i Nederland. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Den norske 18-åringen (nummer 818 i verden) har levert solide prestasjoner i Nederland de siste ukene. Forrige uke ble det kvartfinaletap i Rotterdam. Denne uken startet Helgø nok en 15.000-dollarsturnering i Nederland. I første runde slo hun en langt høyere ranket inder, men i andre runde ble det ingen ny overraskelse av Furuset-spilleren.

Har du lest? Stokke knuste tidligere topp 60-spiller

I andre runde åttendeseedede Marina Melnikova (580) fra Russland. Helgø fikk også starten hun trengte mot 28-åringen. Etter at nordmannen ble brutt i første game, brøt hun tilbake to ganger for å ta ledelsen 3-1. Melnikova svarte med å bryte til 2-3, men Helgø brøt på nytt til 4-2. Derfra skulle russeren ta over settet, og vant de resterende gamene for å ta første sett 6-4.

I andre sett hang ikke Helgø like bra med, og hun fikk problemer med servene. Det gjorde at den norske jenta fikk store problemer med å holde egen serve. Da 18-åringen kun klarte å holde sitt første game i andre sett skulle det bli vanskelig. Helgø kom til to bruddmuligheter, men fikk ikke uttelling på noen av dem. Melnikova vant andre sett med 6-1 på 44 minutter.

Det ble med det ingen ny kvartfinale i Nederland for Helgø. Melnikova som er flere hundre plasser over henne på rankingen ble for sterk og vant i strake sett 6-4 og 6-1. Turneringen gir Helgø 1 nytt WTA-poeng på rankingen.

Relaterte artikler

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.