Tårevått da Sharapova gjorde tilbakekomst: – Hun traff på alt | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Tårevått da Sharapova gjorde tilbakekomst: – Hun traff på alt | Tennis-Norge

Tårevått da Sharapova gjorde tilbakekomst

COMEBACK: Maria Sharapova tok et stort steg på vei tilbake til tennistoppen da hu slo Simona Halep i US Open. Foto: By Tim Wang from Beijing, China (Maria Sharapova Uploaded by Flickrworker) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Maria Sharapova glitret til i sin første Grand Slam-kamp på 19 måneder, og viste at hun er tilbake for fullt da hun slo ut verdenstoeren.

Den 30 år gamle russeren Maria Sharapova overrasket da hun slo andreseedede Simona Halep i første runde av US Open. Det har vært knyttet usikkerhet rundt russerens form og skadesituasjon før turneringen, men på dag én i New York City forsvant de bekymringene.

– Du vet aldri hva du kommer til å føle før du vinner match ballen, men alt du har gått gjennom er verdt det for dette øyeblikket, sa Sharapova etter å ha slått Halep for syvende gang på rad.

Russeren vant 6-4, 4-6 og 6-3 foran et utsolgt publikum på 24 000 personer. US Open-vinneren fra 2006 kom inn i turneringen gjennom et wildcard da rankingen hennes har sunket til nummer 146 i verden. Den tidligere verdenseneren tok til tårene etter storseieren mot Halep.

– Bak alle disse stjernene og små svarte kjolene har denne jenta mye mot, og hun går ingen steder, fortalte Sharapova etter seieren i tilbakekomsten i det store selskapet.

Motstander Halep var naturligvis skuffet etter exiten i første runde av US Open, men hyllet allikevel Sharapova som var «veldig sterk» og «traff på alt».

– Noen baller var virkelig gode og jeg kunne ikke engang røre de. Jeg er selvsagt lei meg etter tapet, men jeg ga alt jeg hadde. Hun var bedre. Det var en tøff kamp i første runde, men slik er trekningen. Jeg kan ikke si noe annet, fortalte rumeneren.

Halep var ikke den eneste seedede spilleren som måtte pakke kofferten etter dag én. Den britiske jenta Johanna Konta som var syvendeseedet, tapte Aleksandra Krunic (78). 21.-, 24.- og 32. seedede Ana Kunjah, Kiki Bertens og Lauren Davis røk alle ut også.

På herresiden ble det sjokktap for hjemmehåpet Jack Sock som var 13. seedet i turneringen. Amerikaneren tapte 2-6, 6-7 (12-14), 6-1, 7-5 og 4-6 mot australske Jordan Thompson (73). Den 21. seedede spanjolen David Ferrer røk ut mot Mikhail Kukushkin (103) 6-4, 3-6, 2-6 og 1-6.

25. seedede Karen Khachanov og 32. seedede Robin Haase var de andre seedede herrene som måtte gi tapt mandag.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...