Nadal og Federer skal i gang på dag to: – Spent på å starte US Open | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Nadal og Federer skal i gang på dag to: – Spent på å starte US Open | Tennis-Norge

Nadal og Federer skal i gang på dag to

De to forhåndsfavorittene og profilerte spillerne Rafael Nadal og Roger Federer begynner sine turneringsløp i New York tirsdag.

Verdensener Rafael Nadal møter serbiske Dusan Lajovic (nummer 84 i verden) som første motstander i US Open 2017. Spanjolen vant turneringen både i 2010 og 2013, men har ikke kommet seg tilbake til finalen siden. Eurosports kommentator, Christer Francke, forteller at Nadals motstander bør være grei skuring.

– Lajovic han er en bra spiller. Han har spilt en del på Davis Cup-laget til Serbia. Han har fått mye bra hjelp av Novak Djokovic. Han har sett han trene, og serberne har tatt mye etter han. Jeg føler han kan bli litt for lett mot Nadal, men det er ikke noen lett match. Jeg tror det blir grei skuring for Nadal, forteller Francke til Tennis-Norge.

Nadal kom inn i turneringen som verdensener, etter å ha overtatt plassen fra Andy Murray tidligere denne måneden. Det er en posisjon han er meget fornøyd med å ha.

– Det er godt å være nummer én i verden igjen selvsagt. Jeg synes det er en god prestasjon etter tre år hvor jeg med noen problemer. Så jeg er bare fornøyd med det, og spent på å starte US Open, sa Nadal ifølge BBC Sport.

Roger Federer skal også i gang i US Open. Den 36 år gamle sveitseren er nok en gang blant forhåndsfavorittene. I første runde venter den 19 år gamle amerikaneren Frances Tiafoe (70). Skulle Federer ta seg til semifinalen, venter det en eventuell kamp mot Nadal.

– Jeg spiller gjerne mot han her, men jeg tror ikke vi tenker så langt frem, sa Federer om et eventuelt møte med Nadal.

Det er flere tidligere US Open-vinnere som starter sitt turneringsløp tirsdag. Juan Martin Del Potro som vant turneringen i 2009, møter Henri Laaksonen (94) i første runde. To tidligere mestere på kvinnesiden, Svetlana Kuznetsova (vant i 2004) og regjerende mester Angelique Kerber, starter også turneringen tirsdag. De møter henholdsvis Marketa Vondrousova (67) og Naomi Osaka (45).

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...