Ruud fikk det tøft mot hardtslående franskmann

av | 9 august, 2017 - 04:47 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud hadde lenge store problemer med å takle franske Quentin Halys´serve, men spilte seg opp i første runde av ATP Challenger-turneringen i Aptos.

Nesten for Ruud. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen.

Casper Ruud hadde lenge store problemer med å takle franske Quentin Halys´serve, men spilte seg opp i første runde av ATP Challenger-turneringen i Aptos. Likevel endte det med tap.

Nordmannen har forflyttet seg fra Washington DC på den amerikanske østkysten over til California og Aptos på vestkysten. Unggutten gikk på en hetesmell i Citi Open og måtte trekke seg i tredje sett på grunn av den ekstreme varmen i forrige uke. I Aptos er temperaturen langt lavere, i tillegg til en del vind.

Ruud møtte Halys i første runde i turneringen. 20-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 126 i verden, noe som også er hans beste plassering i karrieren. Unggutten kvalifiserte seg både forrige og denne uken for to ATP 250-turneringer.

I det første settet viste Halys stort spill. Franskmannen presset Ruud tidlig på nordmannens server og fikk fire breakballer iløpet av det første settet. På 3-3 brøt storserveren til 4-3. Snarøya-gutten var i det første settet aldri i nærheten av å bryte Halys. Unggutten tok faktisk bare tre poeng på franskmannens serve, alle kom på dobbeltfeil fra Halys. Ruud tapte settet 4-6.

Det andre settet fortsatte på verst tenkelig måte. Ruud ble brut med en gang og havnet på etterskudd. Norgesmesteren slet i returgamene, men plutselig snudde det. Ruud fikk bedre tak på Hayls´server og Halys klarte ikke å holde opp det samme tempoet. På 3-2 kom Ruud seg for første gang opp på deuce og fikk en breakball. Den utnyttet Ruud på en glimrende måte med en ball plassert på linja. Unggutten vant settet 6-3.

Sett nummer tre ble svært jevnt. Ruud og Halys fulgte hverandre lenge, men på 4-3 fikk den franske motstanderen det nødvendige bruddet. Den norske unggutten kjempet godt for å bryte tilbake, men klarte det ikke og tapte kampen etter 3-6 i det tredje settet.

Oppgjøret hadde et svært høyt tempo i store perioder. Halys spilte en meget god kamp både på egen serve og i returspillet i det første settet, men klarte ikke å holde opp tempoet gjennom hele kampen. Ruud slet i begynnelsen av kampen og satte ikke like mange egne vinnere som han vanligvis gjør, men spilte seg mesterlig opp.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ny milepæl

Ny milepæl

Casper Ruud vant Barcelona Open – hans første tittel i kategorien ATP 500.

Finaleklar i Barcelona

Finaleklar i Barcelona

Casper Ruud slo Tomas Martin Etcheverry (ATP 30) i semifinalen av ATP 500 Barcelona Open – kan bli reprise av Monte Carlo finalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv