Anker vant kompisduellen over favoritten Sunde Bratholm | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Anker vant kompisduellen over favoritten Sunde Bratholm | Tennis-Norge

Anker vant kompisduellen over favoritten Sunde Bratholm

Peter August Anker i aksjon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Peter August Jebsen Anker hadde et meget godt NM i fjor og begynte også i år mesterskapet glimrende.

I 2016 vant Anker juniorklassen i NM og fulgte opp med å gå helt til semifinale og TV-kamp i seniorklassen. Faktisk var det kun Casper Ruud som slo 18-åringen på ni singlekamper i fjor. Etterpå har derimot ikke resultatene vært helt på hans side, og Anker har kanskje ikke tatt de stegene mange trodde han ville. Det har sin naturlige forklaring.

– Motivasjonen har vært litt opp og ned i år, men nå synes jeg at det er gøy å spille igjen, sier Anker til Tennis-Norge.

Best mulig start
Anker fikk i hvert fall en best tenkelig start på årets mesterskap. 18-åringen fikk en tøff trekning i Simen Sunde Bratholm, en av favorittene i NM, som har tatt store steg det siste året. Likevel var det Anker som kom seirende ut av kompisduellen.

Den regjerende juniormesteren gikk hardt på fra start og vant det første settet enkelt. I det andre settet slo Sunde Bratholm tilbake, og det ble et spennende tredje sett. Anker startet best og brøt til 3-1. Det ble avgjørende og sørget for seier 6-3. De to andre settene endte 6-2 og 1-6.

– Det var vanskelig å holde tempoet opp hele kampen. Simen er god til å endre kampbildet, men jeg knakk det da jeg brøt til 3-1. Etterpå var jeg flink til å ta sjansene mine. Jeg brukte hodet bra, sier Anker, som til daglig går på en videregående idrettsskole sammen med Bratholm.

– Vi spiller veldig mye sammen, rundt to ganger i uka. Det var kanskje en fordel at jeg kjenner han såpass godt. Vi er gode venner, sier Anker.

– Kan slå de fleste
Anker er glad for at motivasjonen er på topp igjen og håper å gå langt i årets mesterskap, akkurat som han gjorde i 2016.

– Jeg vet det blir hardt, men jeg vet at hvis jeg trener hardt og mye med motivasjon, og gjør det over lang tid, så har jeg muligheten til å slå de fleste. Juniortittelen har jeg i hvert fall et mål om å forsvare, sier Anker.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...