Casper Ruud

Ruud slått av tysk stortalent i Hamburg Open

Casper Ruud tapte første kvalifiseringsrunde i ATP 500-turneringen i Hamburg.
Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

Casper Ruud tapte første kvalifiseringsrunde i ATP 500-turneringen i Hamburg.

Ruud (nummer 109 i verden) startet ATP 500-turneringen i Hamburg i Tyskland, og fortsatte jakten på nye ATP-poeng og direkteplass til US Open i august. Turnering har flere spillere høyt oppe på rankingen som Albert Ramos-Vinolas (24), Pablos Cuevas (29) og Karen Khachanov (33).

Les også: Ruud dropper NM for å satse mot US Open

Det vanskelige feltet gjorde at nordmannen måtte gjennom kvalifisering for å nå hovedrunden. Ruud var fjerdeseedet i kvalifiseringen, og trakk stortalentet Rudolf Molleker (926) i første kvalifiseringsrunde. Den 16 år gamle tyskeren er nummer 19 på juniorrankingen, og han vant nylig en større juniorturnering.

18-åringen fra Snarøya har hatt litt motgang den siste tiden, men håper å snu trenden.

– Det er bare bra, så han får føle litt på det også. Vi har vært forberedt på motgang. Han har fortsatt 15 gode år igjen. Nå må han bare få tilbake flyten, sa faren Christian Ruud til NRK.

Ruud startet best
Vår beste nordmann brøt Molleker i andre game, og gikk tidlig opp i en 3-0 ledelse i første sett. Ruud kontrollerte kampen og hadde full kontroll på egen serve. På stillingen 5-2 brøt Ruud på nytt, og vant første sett komfortabelt 6-2.

Andre sett startet dårlig for Ruud da han umiddelbart ble brutt av Molleker. Kampen tettet seg til, og tyskeren kom bedre med i kampen. Ruud brøt siden tilbake til 3-3 på sitt andre bruddforsøk i gamet. Molleker svarte umiddelbart med å bryte nordmannen tilbake. Dermed kunne kvalifiseringsspilleren serve inn andre sett og gjorde nettopp det for å utligne til 1-1 i sett med settsifrene 6-4 i andre sett.

Tyskeren farlig frempå
Ruud måtte dermed vinne det tredje avgjørende settet for å ta seg videre fra første kvalifiseringsrunde. Nordmannen startet bra med å vinne første game uten å avgi poeng. Molleker var farlig nærme å bryte Ruud på stillingen 2-2, men 18-åringen klarte å redde eget servegame.

På stillingen 4-4 i tredje sett ble det dramatisk for Ruud. Molleker skaffet seg tre bruddmuligheter og brøt nordmannen til en 5-4 ledelse. Det ble også gamet som ble avgjørende i tredje sett. Ruud fikk to bruddmuligheter i det siste gamet, men da han ikke fikk uttelling var det i stedet Molleker som vant 6-4 i tredje sett.

Ser videre til USA
Ruud måtte se seg slått av det tyske stortalentet i første kvalifiseringsrunde i Hamburg Open med settsifrene 6-2, 4-6 og 6-4. Neste på agendaen for nordmannen er en ATP 500-turnering i Washington på hard court fra 29. juli for unggutten.

– Det er et main draw med 48 spillere. Casper kom rett inn i hovedrunden på ranking, sier manager Venke Aure til Tennis-Norge.

I Washington kan Ruud møte spillere som Kei Nishikori, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Juan Martin del Potro og Gilles Müller.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788