Casper Ruud

Ruud etter Mayer-tapet: – Det suger å tape, men jeg gjør en god kamp

Casper Ruud måtte se seg utslått i første runde av ATP Challenger-turneringen i Båstad, men er fornøyd med oppholdet i Sverige.
Casper Ruud i Båstad. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Casper Ruud måtte se seg utslått i første runde av ATP Challenger-turneringen i Båstad, men er fornøyd med oppholdet i Sverige.

Ruud var på ingen måte sjanseløs mot den tidligere topp 25-spilleren, Leonardo Mayer, mandag. Unggutten hadde faktisk to matchballer i tiebreaket i det andre settet, men tapte 6-3, 6-7 (6-8), 3-6.

– Det er tøft å ikke vinne med tanke på matchballene mine, men jeg gjør likevel en bra kamp og er fornøyd med prestasjonen. Han kontrollerte kampen i begynnelsen av det tredje settet. Jeg forsøkte å bryte, men klarte det ikke. Han spilte for bra, og jeg ble vel litt for defensiv. Selvsagt suger det å tape, men jeg gjør en bra kamp mot en skikkelig tøff åpningsmotstander, sier Ruud til svenske Tennisportalen.

Likte Båstad
Den norske 18-åringen spilte for første gang en ATP Challenger-turnering i Sverige, i svenske Båstad. Det betydde litt flere nordmenn på tribunen enn vanlig.

– Det var gøy å spille her – en fantastisk plass å spille tennis på. Det var mye folk, jeg så en hel del nordmenn som var her og ga meg god støtte, sier Ruud til nettstedet.

Snarøya-gutten tror også noen svensker spionerte på hva Mikael og Elias Ymer har å bryne seg på i framtiden.

– Skandinavere liker å følge unge talenter og mange er vel her for å se Ymer-brødrene og Carl Söderlund spille. De vil vel også se hvordan nordmannen gjør det, sier Ruud med et smil, dagen etter tapet for Mayer, til Tennisportalen.

Ikke wildcard – Polen neste
Ruud fikk ikke wildcard til ATP 250-turneringen i Båstad i neste uke. De gikk til Ymer-brødrene og Tommy Haas.

– Vi spurte om et wildcard, men alle tre var allerede annonsert, så vi kommer til å reise til en Challenger-turnering i Polen i neste uke. Og så kommer vi til å spille ytterligere et par Challenger-turneringer ukene etter det. Målet var å prøve og vinne et par kamper her, men neste uke er en ny uke og nye muligheter, sier Ruud.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788