Andy Murray Wimbledon

Murray: – Han spiller som en levende vegg

Andy Murray gjorde en meget god kamp da han tok seg videre fra andre runde i Wimbledon.
Andy Murray jakter et nytt trofé. Foto: Kirsten Holst/Propaganda.

Andy Murray gjorde en meget god kamp da han tok seg videre fra andre runde i Wimbledon.

Det britiske hjemmehåpet har lenge slitt med formen, men viste gode takter med semifinaleplass i Roland Garros uten å ha spilt bra tidligere i grussesongen. Oppkjøringen på gress ble derimot amputert på grunn en skade, men Murray viste virkelig lovende takter onsdag.

Verdenseneren møtte tyske Dustin Brown, nummer 97 i verden. Den tyske 32-åringen gjorde ingen dårlig kamp, men måtte likevel seg slått i tre sett på en time og 32 minutter. Murray vant oppgjøret 6-3, 6-2, 6-2.

Imponerte ekspert
Tittelforsvarerens spill mot Brown imponerte virkelig Eurosports kommentator, Christer Francke, som hyllet Murray underveis i kampen.

– Brown har ikke spilt en dårlig kamp, men uansett hvordan han slår får han ballen tilbake. Murray spiller som en levende vegg. Han seiler opp som en av de virkelig store favorittene og har også fått en gunstig trekning, sa Francke under Eurosports sending.

Også Murray selv var svært fornøyd med spillet sitt. Briten mente at han fikk god kontroll på Brown etter hvert.

–Han startet veldig godt, men så fort jeg brøt han, følte jeg at jeg hadde momentet med meg. Jeg begynte å se hva slags baller han kom til å slå litt raskere, sa Murray etter seieren.

Nadal fikk kamp
Rafael Nadal fikk også kamp, men slapp å gå på en smell og tok seg til slutt relativt enkelt videre fra første runde. Spanjolen slo Donald Young 6-4, 6-2, 7-5. Roland Garros-vinneren har statistikken på sin side i Wimbledon. I år vant han Roland Garros uten å tape et sett. De to andre gangene Nadal har gjort dette, har han vunnet den påfølgende Wimbledon-turneringen.

En av onsdagens største overraskelser stod en semifinalist fra 2013 for, Jerzy Janowicz, nummer 141 i verden. Polakken slo fjorårets kvartfinalist, Lucas Pouille, 7-6 (7-4), 7-6 (7-5), 3-6, 6-1.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788