Roger Federer tennis

Federer til finale uten å tape et sett

Tomas Berdych ga seg ikke uten kamp, men Roger Federer er klar for finale i Wimbledon uten å tape et eneste sett i turneringen.

Tomas Berdych ga seg ikke uten kamp, men Roger Federer er klar for finale i Wimbledon uten å tape et eneste sett i turneringen.

Den sveitsiske veteranen er dermed i posisjon til å ta sin åttende Wimbledon-tittel og sin 18. Grand Slam-tittel i karrieren om han vinner finalen, som er hans ellevte finale i turneringen.

– Jeg føler meg privilegert for at jeg er i en ny finale. Jeg har hatt gleden av å spille på hovedbanen så mange ganger. Det var en lang vei tilbake forrige år, det var vanskelig å beholde roen og hvile litt., men jeg er så glad for at jeg gjorde det, sa Federer rett etter finaleseieren.

Federer fikk derimot ingen enkel oppgave mot Berdych, som en gang tidligere har vært i finalen i Wimbledon, noe som også er hans eneste opptreden i en Grand Slam-finale. Tsjekkeren servet godt og fikk kun to break mot seg, men brøt til gjengjeld en gang tilbake.

Det betød at begge de to første settene gikk til tiebreak. I begge tiebreakene var Federer solid og med rutinen sin vant 35-åringen tiebreaket i både første og andre sett med 7-4. I det tredje settet avgjorde han kampen med 6-4.

Den levende tennislegenden har ikke tapt et eneste sett i turneringen. Faktisk tapte ikke Federer et sett i turneringen før Wimbledon heller, oppkjøringsturneringen i Halle, og står med hele elleve kamper uten å tape et sett.

Federer møter Marin Cilic i finalen. Kroaten vant en jevn semifinale mot Sam Querrey med 6-7 (6-8), 6-4, 7-6 (7-3), 7-5. Cilic er klar for sin andre Grand Slam-finale og forrige gang vant han i US Open i 2014.

– Marin er en god fyr, jeg kjenner han veldig godt. Jeg er glad for at han er i sin første Wimbledon-finale. Han knuste meg i US Open for noen år siden, sa Federer.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788