Marin Cilic og Roger Federer

Federer går for å bli Wimbledons mestvinnende

Kun Marin Cilic kan hindre Roger Federer for å bli den herrespilleren med flest titler i Wimbledons historie.

Kun Marin Cilic kan hindre Roger Federer for å bli den herrespilleren med flest titler i Wimbledons historie.

I 2012 vant Federer Wimbledon forrige gang og utlignet Pete Sampras og Williams Renshaws rekord på sju titler. Da trodde de aller fleste at sveitseren ville ta rekorden iløpet av noen få år, men en ny tittel har latt vente på seg.

To ganger har Federer tapt Wimbledon-finalen siden. En gang røk 35-åringen ut i andre runde, mens en gang har han innsett nederlaget i semifinalen. Nå står tennisstjerna med elleve strake seire uten å tape et eneste sett i årets turnering. I tillegg vant den levende legenden Australian Open i januar og tok sin første Grand Slam-tittel siden Wimbledon i 2012.

– Det betyr mye. Jeg elsker denne turneringen. Alle mine drømmer som spiller ble oppfylt her. Å få en ny sjanse til å gå for den åttende tittelen nå, å være så nære, er en god følelse, sier Federer foran finalen, ifølge AP.

Eldste på lang tid
Federer, som blir 36 år, i august, er den eldste finalisten på herresiden i Wimbledon siden 1974. Mye har endret seg siden hans første tittel på gresset i London i 2003.

– Jeg hadde ikke barn som løp rundt på den tiden og som kanskje vekker meg opp midt på natta. I dag må vi stenge dørene og si at «pappa sover», sier Federer, som er far til to tvillingjenter og to tvillinggutter.

Prestasjonene til Federer i år taler i sveitserens favør. 35-åringen er favoritt mot Cilic, men den kroatiske storserveren er ingen lett motstander. Kroaten var vunnet den eneste Grand Slam-finalen han har vært i: US Open-finalen i 2014. Da slo Cilic nettopp Federer i semifinalen.

– Han spilte veldig bra da. Han prikket returer og server. Han gjorde en god jobb. Han hadde selvtillit, følte det og så det. Det var definitivt imponerende, sier Federer, som har stor respekt for Cilic, ifølge ATPs hjemmeside.

– Marin er en god fyr, jeg kjenner han veldig godt. Jeg er glad for at han er i sin første Wimbledon-finale, sa Federer etter semifinaleseieren over Tomas Berdych.

Ikke uten kamp
Cilic er innstilt på en tøff kamp, men skal ikke gi seg uten motstand. Kroaten har selvtilliten på plass, selv om 28-åringen vet han er underdog.

– Media og alle andre ser ut til å ha delt ut trofeet til Roger allerede, og det er en god situasjon for oss. Jeg har tenkt gjennom hele turneringen at Marin har hatt en god sjanse her med tanke på hvordan han har spilt på grus i år og på gress. Han har vist tidligere at han kan slå Roger og vet hvordan han skal vinne en Grand Slam-turnering, sier Jonas Björkman, treneren til Cilic, ifølge The Daily Mail.

Wimbledon-finalen sendes på TVNorge klokken 15.00. Sendingen starter 14.30 med studio.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788