Roger Federer tennis

Federer og Djokovic enkelt videre i Wimbledon

Roger Federer og Novak Djokovic slapp å spille ferdig kampene sine for å ta seg videre fra første runde i Wimbledon.
Roger Federer vant finalen. Foto: Vinod Divakaran (CC 2.0)

Roger Federer og Novak Djokovic slapp å spille ferdig kampene sine for å ta seg videre fra første runde i Wimbledon.

Federer møtte Alexandr Dolgopolov, nummer 84 i verden. Den sveitsiske favoritten slapp å bruke mye krefter for å avansere. Motstanderen fra Ukraina tapte hele 0-6 i det første settet og på 0-3 i sett nummer to ga 28-åringen seg.

– Jeg håpet Alexandr følte seg bedre i dag, men han har hatt det tøft i år. Han har trukket seg fra mange kamper. Du ønsker alltid å være i stand til å spille Wimbledon, men han var ikke i stand til det i dag, selv om han forsøkte, sa Federer, som bare var på banen i 43 minutter, etter kampen, ifølge EveningStandard.

Seieren var Federers 85. seier i Wimbledon – ingen har vunnet flere kamper i Grand Slam-turneringen. Veteranen fra Sveits satte også sitt 1000 serveess i karrieren.

Samme vise for Djokovic
Også Djokovic´motstander måtte trekke seg fra kampen i første runde. Martin Klizan tapte det første settet 3-6 og ga seg på 0-2 i det andre settet, kun 40 minutter ut i kampen.

–Du vil aldri at kampen skal avslutte slik som dette, men jeg hørte allerede før kampen at Klizan hadde problemer. Du kunne se at han ikke klarte å bevege seg skikkelig, uheldigvis. Jeg ville ikke avslutte det slik siden det er Wimbledon, sa Djokovic etter kamp, ifølge Bein Sports.

Fjorårets tapende finalist, Milos Raonic, måtte kjempe en smule mer for å ta seg videre fra første runde, men slapp å spille mer enn tre sett. Canadieren viste solide takter og slo Jan Lennard Struff 7-6 (7-5), 6-2, 7-6 (7-4).

– Det var en viktig seier for meg. Jeg skapte mange muligheter, men utnyttet dem ikke alltid på best mulig måte. Uansett var det viktig å komme i gjennom dagens kamp, sa Raonic, ifølge The Daily Mail.

Overraskelse
Det kom også en overraskelse i kampene i første runde tirsdag. 22.-seedede Richard Gasquet ble slått av spanske David Ferrer med 6-3, 4-6, 7-5, 6-2.

En av tirsdagens mest spennende kamper ble mellom publikumsfavoritten Juan Martin del Potro og Thanasi Kokkinakis. Sistnevnte ga sin argentinske motstander hard kamp, men det var argentineren som vant 6-3, 3-6, 7-6 (7-2), 6-4.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788