Azarenka på rett spor i Wimbledon-comebacket

Victoria Azarenka imponerer i comebacket på toppnivå etter å ha blitt mamma for første gang i desember.

Victoria Azarenka imponerer i comebacket på toppnivå etter å ha blitt mamma for første gang i desember.

Den tidligere verdenseneren har kun spilt en turnering før Wimbledon i år, oppkjøringsturneringen Mallorca Open. Det endte med tap i andre runde.

Onsdag tok hun seg allerede lengre i Wimbledon enn på Mallorca. Den hviterussiske jenta tok en knallsterk seier over Elena Vesnina, nummer 16 i verden. Azarenka vant i tre sett med 6-3, 6-3 over den russiske jenta i andre runde. 27-åringen nyter kombinasjonen av mammarollen og tenniskarrieren.

– Det er ikke så skummelt som folk ofte forestiller seg. Du må ta ganske mange bevisste avgjørelser for å gi deg selv en pause og være i stand til å arbeide hardt, i tillegg starter du fra null fysisk. Men jeg tror at hvis du virkelig er lidenskapelig rundt det du gjør og det du elsker, så kan du klare det, sa Azarenka, ifølge Tennis.com.

Briter imponerte
Hjemmehåpet Heather Watson gledet mange britiske tennishjerter onsdag. 25-åringen er for øyeblikket nummer 102 i verden, men var oppe på 38.-plass i 2015, blant annet fordi hun tok seg til tredje runde i Wimbledon det året. Nå har hun klart det igjen.

Den britiske tennisspilleren møtte Anastasjia Sevastova, nummer 19 i verden, som for første gang tok seg videre fra første runde i turneringen mandag. Mot Watson hadde ikke den latviske spilleren mye å stille opp med. Hjemmefavoritten vant 6-0, 6-4.

– Jeg følte meg veldig bra i starten av kampen, veldig på og avslappet, mer enn i den første kampen jeg spilte her. Jeg vet hvordan hun spiller, hun er en god spiller, og jeg forventet det beste fra henne. Hun tok et steg opp i det andre settet, men jeg klarte å holde meg kald og hang med, sier Watson.

Også det britiske hjemmehåpet Johanna Konta tok seg videre til tredje runde. 26-åringen, som aldri har kommet lengre enn andre runde i Wimbledon tidligere, er rangert som nummer sju i verden. Den britiske jenta kjempet seg videre i en jevn kamp mot Donna Vekic med 7-6 (7-4) 4-6, 10-8.

Strycova ute
En overraskelse onsdag var at 22.-seedede Barbora Strycova røk ut for japanske Naomi Osaka. 19-åringen fra Japan, som er nummer 59 i verden, imponerte med 6-1, 0-6, 6-4 over sin tsjekkiske motstander.

Slovakiske Dominika Cibulkova hadde derimot små problemer med å ta seg videre. 28-åringen slo Jennifer Brady 6-4, 6-4. Også Maria Sakkari og Ana Konjuh avanserte til tredje runde onsdag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788