Uslåelige Federer ble legendarisk i Wimbledon: – Jeg er glad jeg fortsatte å tro | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Uslåelige Federer ble legendarisk i Wimbledon: – Jeg er glad jeg fortsatte å tro | Tennis-Norge

Uslåelige Federer ble legendarisk i Wimbledon

LEGENDARISK: Roger Federer tok sin åttende seier i Grand Slam-turneringen i Wimbledon. Foto: Justin Smith via Flickr, CC BY-SA 2.0.

Roger Federer slo Marin Cilic i finalen, og sikret seg sitt åttende Wimbledon-trofé.

Federer (nummer 5 i verden) har storspilt i Wimbledon uten å tape ett eneste sett på vei til finalen. 35-åringen har tapt to Wimbledon-finaler siden hans sjuende seier tilbake i 2012. Fem år senere kom endelig den åttende seieren i Grand Slam-turneringen i Wimbledon.

– Det er tro at jeg kan nå slike høyder, for jeg var ikke sikker på om jeg kom til å være her i en finale igjen etter fjoråret. Jeg har hatt noen tøffe tap her i 2014 og 2015, men jeg trodde alltid at jeg kunne gjøre det igjen. Jeg er glad jeg fortsatte å tro. Det er fantastisk, sa Federer etter kampen.

Cilic fikk det svært tøft i finalen, og slet samtidig med skader. Finaletapet tross, kroaten var svært fornøyd med turneringen.

– Jeg ga mitt beste, og det er alt jeg kan gjøre. Jeg har hatt en utrolig reise her, og spilt min beste tennis i karrieren. Jeg håper jeg kan komme tilbake hit og prøve en gang til, sa Cilic etter kampen.

Sveitseren fikk en drømmestart
Spillerne fuglte hverandre tett i finalens fire første game, hvor begge spillerne holdt egen serve. I femte game skulle trenden snu. Federer sikret seg tre break baller, og på den tredje muligheten satt Cilic (nummer 6 i verden) ballen i eget nett.

– Han gadde problemer i egen serve Federer, men det er han som får det første servebruddet, utbrøt Eurosports kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.

Sveitseren hadde fått akkurat den starten han trengte, og den høyreiste kroaten på andre siden måtte bryte tilbake for å komme seg inn i første sett. I stedet var det Federer som skulle bryte på nytt. Cilic gjorde en dobbeltfeil slik av Federer skulle ta det første settet 6-3.

– Federer bryter faktisk Cilic to ganger i første sett, og helt fortjent tar ledelsen i denne finalen, sa Olsen.

Cilic tok til tårene
Det andre settet skulle også starte i samme spor. Federer brøt kroaten på nytt, og gikk opp i en tidlig 3-0 ledelse.

– Han får dette litt overraskende lett. Det virker litt som Marin Cilic prøver å dra på litt for mye og kommer ikke helt inn i rytmen, sa Eurosports kommentator Christer Francke.

Cilic tok til tårene etter tre game i det andre settet, og tok en prat med turneringslegene. Kroaten sklidde under en ballveksling i første sett, men han gikk ut og reduserte umiddelbart til 1-3.

Federer fortsatte dominansen på banen, og brøt Cilic nok en gang for å gå opp til 5-1-ledelse i andre sett. Sveitseren tapte også kun to poeng på egen serve i dette settet. 35-åringen vant andre sett hele 6-1, og gikk opp i en 2-0 ledelse i sett.

Federer er på cruise-kontroll så langt. Det er overlegent, sa Francke.

Vant Wimbledon i strake sett
Cilic fikk bandasje og behandling av venstrefoten før starten av tredje sett. Kroaten hadde en lang vei tilbake i kampen, og trengte all hjelp av kunne få.

Den lange kroaten hang langt bedre med i tredje sett. Cilic holdt sine tre første games, men det gjorde også Federer. En upresset feil fra Cilic gjorde Federer brøt for femte gang i kampen. Sveitseren gikk dermed opp til 4-3 ledelse i tredje sett, og var på god vei mot sin 19. Grand Slam-tittel.

Federer kunne serve hjem seieren på stillingen 5-4, og dermed gå gjennom turneringen uten å tape ett eneste sett. Sveitseren var helt ustoppelig og vant finalen 6-3, 6-1 og 6-4, uten å tape ett eneste servegame i kampen. Federer avsluttet kampen med et serve-ess og kunne strekke armene i været til stormende jubel.

– Det er magisk. Jeg kan enda ikke tro det. Det er egentlig for mye. Jeg håper jeg kan komme tilbake hit neste år for å forsvare tittelen, sa Federer etter kampen.

Dermed ble Federer legendarisk.

– Han tar dermed sin åttende Wimbledon-tittel, 19. Grand Slam-tittel og 2. Grand Slam-tittel for året når folk mente han var avskrevet og ferdig, sa Olsen etter kampen.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...