Williams kan bli den eldste Grand Slam-vinneren i moderne tid | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Williams kan bli den eldste Grand Slam-vinneren i moderne tid | Tennis-Norge

Williams kan bli den eldste Grand Slam-vinneren i moderne tid

Venus Williams spilte Wimbledon for første gang i 1997. 20 år senere holder tennisspilleren det fortsatt gående.

Med sine 37 år kan Williams bli den eldste vinneren av Wimbledon i tennisens moderne tid, altså fra da profesjonelle spillere fikk delta i Grand Slam-turneringene fra 1968. Da slår hun søsteren Serena Williams´rekord fra årets Australian Open. I veien for rekorden og tittelen står kun Garbine Muguruza.

– Jeg synes det er veldig imponerende. Jeg tror ikke alle kan gjøre det. Jeg tror ikke jeg kommer til å spille på det nivået når jeg er 37 år. Jeg tror hun bare elsker å spille, og hun nyter nok å gå ut på banen. Selv om hun har oppnådd så mye, er hun fortsatt motivert for mer, noe som er overraskende for meg, sier motstander Muguruza foran finalen, ifølge The Daily Mail.

Ingen enkel vei
Men det var ikke selvsagt at Williams, som også er den eldste Wimbledon-finalisten på 23 år, skulle komme tilbake. Veteranen var med å dominere kvinnetennisen fra 2000 til 2010 og vant blant annet sju Grand Slam-titler. I 2011 ble hun derimot diagnosert med Sjögrens syndrom og nådde kun to kvartfinaler og en semifinale i de store turneringene mellom 2011 og 2016.

Semifinalen i Wimbledon i fjor var likevel et signal på at hun var på vei tilbake. I januar tok Williams seg helt til finalen i Australian Open, men ble slått av lillesøster Serena. Så kom problemene tilbake. Før Wimbledon kom sjokket. Den amerikanske jenta hadde vært involvert i en bilulykke som drepte en person. De første rapportene tydet på at Williams hadde skylda, men mye tider på at det ikke stemmer helt. Problemene på hjemmebane har hun klarte å legge bak seg på tennisbanen.

– Jeg har hatt mange problemer. Dette året har vært fantastisk når det kommer til spillet mitt, og jeg har kommet langt inn i de store turneringene. Jeg er selvsagt oppstemt for å være i finalen og ta det et steg til. Jeg har spilt en rekke finaler her. Det har vært en velsignelse. Egentlig kan jeg ikke be om mer, men jeg vil likevel be om bittelitt mer. En seier til ville vært fantastisk, sier Williams,  ifølge The Daily Mail.

Ikke urutinert
Men motstander Garbine Muguruza er heller ikke uerfaren fra Grand Slam-finaler. Lørdagens finale er den tredje i Grand Slam-sammenheng, og den andre i Wimbledon. I 2015 tapte hun finalen i London, men slo knallhardt tilbake med en tittel i Roland Garros i 2016.

I årets Wimbledon har den spanske jenta, i likhet med Williams, imponert stort. Kun Angelique Kerber har slått Muguruza i et sett iløpet av turneringen, mens Williams tapte et sett mot Qiang Wang.

– Vi spiller begge aggressivt. Serven kommer til å bli veldig viktig. Det er en veldig stor forskjell på å holde trofeet og hva jeg oppnådde her i 2015. Jeg vant Roland Garros i 2016, så jeg kan føle forskjellen på å vinne og ikke vinne. Jeg ønsker å være den som vinner i dag, sier Muguruza.

Oppgjøret klokken 15.00 og sendes på TVNorge, som begynner sendingen klokken 14.30 med studiovert og tenniseksperter i studio.

 

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...