Federer ønsker revansj mot Raonic | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Federer ønsker revansj mot Raonic | Tennis-Norge

Federer ønsker revansj mot Raonic

Roger Federer klar for kvartfinale. Foto: Vinod Divakaran (CC 2.0)

Roger Federer tapte semifinalen i Wimbledon i fjor for Milos Raonic. Nå skal veteranen ta revansj.

Den sveitsiske tennisstjerna hadde nylig kommet tilbake fra en kneoperasjon før Wimbledon i fjor, men tok seg likevel helt til semifinalen. Der tapte han i fem sett for Raonic. Etter turneringen sa Federer stopp for resten av sesongen, men har kommet sterkere tilbake enn noensinne. Nå står Raonic i veien for en plass i kvartfinalen.

– Det var for mye for kroppen min. Milos var bedre. Denne gangen må jeg ha med meg intensiteten jeg har fokusert på i denne turneringen. Mentaliteten på serve, både første- og andreserve. Veldig få feil avgjørelser og forstå hva man skal gjøre på vært stadium. På returen må jeg kjøre på, holde meg aggressiv – ha en positiv holdning, sier Federer foran møtet, ifølge Tennis.com.

Murray på rett spor
Tittelforsvarer Andy Murray har så langt i turneringen i møtt en seedet spiller i Fabio Fognini. I kvartfinalen venter 24.-seedede Sam Querrey. Amerikaneren er den lavest rangerte spilleren som er igjen på herresiden. Også i fjor var 29-åringen i kvartfinale i Wimbledon.

– Jeg er trolig mer komfortabel på gress enn grus, men jeg slet før Roland Garros. Det var mye tvil rundt spillet mitt. Jeg visste da jeg kom inn i denne turneringen at jeg faktisk slo ballen ganske bra. Jeg slet bare med bevegelsene mine, noe som er en stor del av spillet mitt. Det påvirker meg hvis det ikke fungerer. Men jeg er alltid litt roligere når jeg går inn i Wimbledon fordi jeg bare elsker forholdene og spille på banen, sier Murray, ifølge The Guardian.

Marin Cilic har vært i kvartfinale i Wimbledon i tre år på rad, mens 34-åringen Gilles Müller er i sin andre Grand Slam-kvartfinale i karrieren. Begge har imponert i turneringen. Cilic slo Müller i semifinalen i oppkjøringsturneringen i Queens.

– Det kommer til å bli tøft, det er sikkert, sier Müller.

Berdych med fordel mot Djokovic
Novak Djokovic skulle egentlig spille fjerde runde på mandag, men kampen ble utsatt til tirsdag. Kvartfinalemotstander Tomas Berdych ble derimot ferdig med sitt oppgjør mandag og har fått en dag ekstra hvile foran kampen.

– Jeg synes det var feil avgjørelse ikke å la oss spille mandag kveld, for vi kunne ha spilt da, sa Djokovic etter tirsdagens kamp.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...