– Første gang jeg har stått over en Grand Slam helt frisk | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

– Første gang jeg har stått over en Grand Slam helt frisk | Tennis-Norge

– Første gang jeg har stått over en Grand Slam helt frisk

WIMBLEDON: Federer kommer til Wimbledon helt uthvilt. Foto: Ian Gampon (Flickr: Backhand) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Den syv ganger tidligere mesteren Roger Federer må dele rampelyset med nummer 869 i verden på dag to i Wimbledon.

Den sveitsiske 35-åringen har fått favorittstempelet av spillselskapene i Grand Slam-turneringen Wimbledon. Federer (nummer 5 i verden) har vært knallhard i prioriteringen av hvilke turneringer han skal spille i år, og stod over den forrige Grand Slam-turneringen Roland Garros.

– Avgjørelsen min var å ikke ha noe kompromiss egentlig, og gi meg selv den beste muligheten på gress uten å se tilbake med anger når jeg kom hit. For jeg var klar til å spille i Paris, men jeg følte meg ikke klar til å komme tilbake til Madrid eller Roma, fortalte Roger Federer til pressen før Wimbledon.

Han er klar på at det er både fordeler og ulemper med forberedelsene sine til Wimbledon.

– Dette er åpenbart ikke en den ideelle forberedelsen. Jeg vil være ‘fresh’, det er den positive siden. Den negative siden er at jeg ikke har hatt noen kamper i det hele tatt. Laget følte det samme, at det var bedre å spare meg til resten av sesongen, sa Federer som fyller 36 år neste måned.

Sveitseren møter ukrainske Alexandr Dolgopolov (84) i sin første kamp i Wimbledon 2017 på hovedbanen.

Britisk askeladden: – Jeg er i himmelen
Alexander Ward (869) tok seg inn i turneringen gjennom kvalifisering, og møter Kyle Edmund (50) til et helbritisk oppgjør i første runde.

– Det føles som om jeg er i himmelen,  sa Ward til BBC sport.

Motstanderen i første runde kjenner han også godt fra før av.

– Jeg kjenner Kyle ganske godt. Vi har trent sammen en god del, og vært på noen turer. Jeg kan ikke vente med å komme ut på banen.

En som er litt mer erfaren fra Wimbledon er Novak Djokovic som er med for 13. gang. Han har fått en knallhard førsterundekamp mot Martin Klizan (44). Djokovic har slått slovakeren alle tre gangene de har møttes, men må allikevel være på topp allerede fra start i Wimbledon.

Press på verdensener Kerber
Angelique Kerber (1) møter amerikanske Irina Falconi (247) i første runde av Wimbledon. Tyskeren har mye å revansjere etter å ha røket i første runde av Roland Garros i forrige Grand Slam-turnering.

I fjor virket Kerber uslåelig i Wimbledon, da hun tok seg til finalen uten å tape et eneste sett. I finalen ble det tap for Serena Williams. I Williams fravær (gravid) er det flere som ser på Kerber som en mulig utfordrer til å vinne turneringen i år.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...