27-åring tok sin første seier i en Grand Slam | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

27-åring tok sin første seier i en Grand Slam | Tennis-Norge

27-åring tok sin første seier i en Grand Slam

27-åringen Ariana Rodionova viste at en tålmodighet er en dyd da hun vant sin første kamp i en hovedrunde i single i en Grand Slam-turnering.

Rodionova har i flere år kjempet for virkelig å slå i gjennom som tennisspiller. 27-åringen fra Australia har i flere år vært rangert topp 100 i double, men i single har hun slitt mer med å få de resultatene hun har ønsket.

Foruten tre wildcard i Australian Open har Rodionova kun en gang tidligere kvalifisert seg for en hovedrunde i en Grand Slam-turnering. Det skjedde i Roland Garros i 2016.

Alt er mulig
Rankingmessig har den australske jenta en besteplassering på 157.-plass fra 2010. For øyeblikket er hun nummer 166 og så sent som i 2015 endte hun året på 333.-plass – dårligere rangert enn Norges to beste jenter, Melanie Stokke og Ulrikke Eikeri.

Tirsdag kom derimot kanskje det definitive gjennombruddet. Rodionova gikk gjennom kvalifiseringen, men var langt fra favoritt mot Anastasia Pavlychenkova, nummer 17 i verden. Jenta fra Australia viste seg derimot å være best og vant 3-6, 7-6 (8-6), 9-7. I det andre sett reddet hun hele sju matchballer.

– Det var ganske utrolig. Jeg mistet tellingen på hvor mange matchballer jeg hadde mot meg. Med tanke på at dette er en Grand Slam-turnering, er det definitivt min største seier. Jeg vant mot en topp 20-spiller for noen år siden, men denne betyr mer for meg. Timingen er så god, sa Rodionova, ifølge Sportsnews.

Wozniacki videre
Caroline Wozniacki vant oppkjøringsturneringen i Eastbourne før Wimbledon og har derfor seilt opp som en av favorittene. Den danske jenta fikk en litt trøblete start i London, men kom seg videre med 6-4, 4-6, 6-1 over Timea Babos.

De toppseedede spillerne på kvinnesiden tok seg enkelt videre, men 20.-seedede Daria Gavrilova, 23.-seedede Kiki Bertens, 28.-seedede Laureen Davis og 30.-seedede Shaui Zhang røk ut, foruten Pavlychenkova.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...