Ruud vant i Blois | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud vant i Blois | Tennis-Norge

Ruud vant i Blois

KVARTFINALE: Casper Ruud vant i andre runde i Challanger-turneringen i Blois onsdag. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud tok seg videre til kvartfinalen i ATP Challenger-turneringen i Blois.

Ruud tok seg videre fra første runde med seier mot belgieren Kimmer Coppejans (nummer 174 i verden). Ikke bare kunne nordmannen juble over seier på mandag, men han kunne også juble over ny bestenotering (108) på verdensrankingen. Det er fire plasser bak den magiske grensen på 104.-plass, som gir spill i hovedrunden i Grand Slam-turneringene. Med seier i åttendedelsfinalen onsdag vil Ruud trolig bryte denne magiske grensen.

I andre runde ventet en gammel kjenning, nemlig Jonathan Eysseric (92). De to møttes til dyst i kvalifiseringen til Australian Open, hvor Ruud gikk seirende av banen. I andre runde av ATP Challenger-turneringen i Blois skulle nordmannen gjenta suksessen mot Eysseric.

Fransk formspiller
Jonathan Eysseric imponerte stort i første runde med å avansere på bekostning av Tristan Lamasine (194). Oppgjøret i andre runde startet også bra for franskmannen.

Kampen startet med at femteseedede Ruud brøt Eysseric i første game. Det skulle få lite betydning da franskmannen brøt tilbake i neste game. Eysseric fortsatte trenden, og brøt Ruuds tre første servegames. Dermed var det franskmannen som tok første sett 6-3 i Blois på en drøy halvtime.

– Det føltes ganske bra, og jeg breaket han i første game. Jeg hadde for mange dumme feil tidlig, som jeg fikk kuttet ned. Det ble litt bedre på tennis-biten. Han prøvde å lure seg inn i poengene. Da måtte jeg gjøre poengene lengre, og bygge opp spillet, sa Casper Ruud til Tennis-Norge etter kampen.

Comeback-Ruud: – Ikke tidenes beste match
I andre sett var det andre baller fra Casper Ruud. Nordmannen kom susende ut for å svare på tiltale. Det tok kun 20 minutter før det var det blitt 4-0 ledelse til Ruud i andre sett. Eysseric rakk å komme på poengtavla, men måtte allikevel gi tapt 1-6 i andre sett på 29 minutter.

– Det var ikke tidenes beste match. Det ble bedre i andre sett og tredje sett, hvor jeg spilte meg opp. Da spilte jeg som jeg burde. Det var ingen lett oppgave, men jeg følte jeg kunne spilt bedre, sa Ruud.

Dermed måtte det et tredje og avgjørende sett til for å finne ut hvem som skulle til kvartfinalen på den franske grusen. Ruud spilte seg umiddelbart til tre break baller, og fikk utteling på den siste. På stillingen 2-1 til Ruud, brøt Eysseric til 2-2. På stillingen 3-3 tok Ruud et viktig brudd til 4-3 som satt nordmannen i en god posisjon til å krige seg videre. Det klarte han også på sin tredje match ball. Ruud vant tredje sett 6-4, og er med det klar for kvartfinale. Nordmannen vant 2-1 med settsifrene 3-6, 6-1 og 6-4.

Krysser trolig magisk grense
På mandag kunne Ruud feire ny bestenotering med plass nr. 108 på verdensrankingen. Med seks nye ATP-poeng for mandagens seier vil Ruud trolig kunne klatre én plass på verdensrankingen om en uke. Ved kvartfinale vil unggutten trolig ta seg forbi den magiske grensa på 104.-plass, mens det trolig må finale til for å komme seg topp 100.

– Det er gøy, selvfølgelig. Denne uken kan være litt viktig rankingsmessig, hvor jeg kan komme inn blant de hundre beste. Det kan bli viktig i forhold til US Open for å komme inn der. Men det gjelder å tenke ny uke og ny match, men det er kult at rankingen følger med. Gøy for min del også, fortalte Ruud.

I kvartfinalen venter 22 år gamle Calvin Hemery (241). Franskmannen slo overraskende tredjeseedede Thiago Monteiro (98) i andre runde i strake sett.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...