Ruud feiret ny bestenotering med seier i Frankrike | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud feiret ny bestenotering med seier i Frankrike | Tennis-Norge

Ruud feiret ny bestenotering med seier i Frankrike

Casper Ruud med gode muligheter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud så ut til å gå mot tap i første sett, men reddet seg inn på hengende håret og vant oppgjøret på to sett.

Mandagen startet med gode nyheter for Ruud. Unggutten mottok meldingen om at hans nye plassering på verdensrankingen er en 108.-plass. Det er fire plasser bak den magiske grensen på 104.-plass, som gir spill i hovedrunden i Grand Slam-turneringene.

I mandagens kamp ventet belgiske Kimmer Coppejans. 23-åringen er nummer 174 i verden med en besteplassering på 97.-plass fra 2015. I mai tok den belgiske tennisspilleren seg til en semifinale i ATP Challenger-turnering, men røk ut i andre runde i Heilbronn og i første kvalifiseringsrunde i Roland Garros.

Dårlig start
Den norske 18-åringen fikk en dårlig start og ble brutt med en gang. På 1-2 måtte unggutten i tillegg ta en medisinsk timeout. Derfra klarte derimot Ruud å snu oppgjøret. Det var likevel først på 5-4 for Coppejans at det viktige bruddet kom. Også i belgierens neste servegame brøt nordmannen, og dermed vant unggutten settet 7-5.

I det andre settet hadde Ruud momentum etter å ha snudd det første settet. Coppejans holdt sitt første servegame, men så dundret Snarøya-gutten på. Norgesmesteren brøt til 4-1 og spilte svært solid i sine servegame. Stjerneskuddet vant settet 6-3.

Ruud spilte til tider meget sterkt på egen serve. Stortalentet satte hele ni serveess og gjorde tre dobbeltfeil. Nordmannen vant poeng på 72 prosent av førsteservene og imponerende 57 prosent på andreservene.

Ny klatring
Med seks nye ATP-poeng for mandagens seier vil Ruud trolig kunne klatre en plass på verdensrankingen om en uke. Ved kvartfinale vil unggutten trolig ta seg forbi den magiske grensa på 104.-plass, mens det trolig må finale til for å komme seg topp 100.

I andre runde, som spilles onsdag eller torsdag, venter vinneren i oppgjøret mellom Tristan Lamasine og Jonathan Eysseric, som Ruud slo i kvalifiseringen til Australian Open.

 

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...