Ruud møter yngre supertalent: – En gigantkamp | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud møter yngre supertalent: – En gigantkamp | Tennis-Norge

Ruud møter yngre supertalent: – En gigantkamp

Casper Ruud spiller i Lyon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Tennisverdens øyne er rettet mot en ung nordmann og canadier fredag. Stjerneskuddet Casper Ruud møter nemlig stortalentet Felix Auger-Aliassime i kvartfinalen av ATP Challenger-turneringen i Lyon.

Mens det norske talentet ble hyllet for å ha vunnet en Challenger-turneringen i Sevilla som 17-åring og tok seg til semifinale i en ATP 500-turnering som 18-åring i februar, vant fredagens motstander en kamp i hovedrunden i en Challenger-turnering allerede som 14-åring.

– Dette er et oppgjør som ikke bare nordmenn og canadiere er interessert i, men tennisfans over hele verden. Det var spektakulært da Casper Ruud vant en Challenger-turnering som 17-åring, men hans canadiske motpart vant en kamp i hovedtablå av en Challenger da han var 14 år gammel. Det er ikke bare spektakulært, men egentlig helt umulig, sier Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø til Tennis-Norge.

Juniorfinale
Nå er canadieren 16 år. Unggutten allerede har tatt seg til kvartfinale i Lyon og er rangert som nummer 336 i verden. Auger-Aliassime kommer rett fra finalen i juniorutgaven av Roland Garros og vant juniorturneringen i US Open i fjor.

– Auger-Aliassime har vist meget bra grusform i det siste og har vunnet 8 av sine siste 10 kamper på underlaget, så selv om han er rangert utenfor topp 300, er dette en kamp der Ruud må være fullt skjerpet, sier Sundbø.

Alle nordmenn kjenner til historien om Magnus Carlsen. Helt siden han var en liten guttunge har sjakkspilleren blitt lovpriset som en kommende verdensstjerne. Auger-Aliassime har en lignende status.

–Auger-Aliassime har vært fulgt med argusøyne blant tennisfans siden han var guttunge. På samme måte Magnus Carlsen ble fulgt i sjakken og Connor McDavid har blitt fulgt i ishockey. Det at tennisfans ser på oppgjøret mot Ruud som en gigantkamp mellom to fremtidige stjerner er en bekreftelse på at Casper Ruud virkelig er en spiller man virkelig tror kan gjøre store ting i fremtiden, mener Sundbø.

– Bryr seg ikke om alder
Tennis-Norges tennisekspert, Joachim Bjerke, tror ikke Ruud tenker for mye på at det er et supertalent, kanskje større enn han seg, som står på den andre banehalvdelen fredag.

– Det tror jeg ikke. Alle på dette nivå er så gode at alder ikke har noe å si, sier Bjerke.

Oppgjøret mellom superduoen spilles trolig rundt klokken 16.00 fredag.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...