Wawrinka hyller Murray | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Wawrinka hyller Murray | Tennis-Norge

Wawrinka hyller Murray

Andy Murray jakter et nytt trofé, men først må han slå Stan Wawrinka i semifnalen i Roland Garros. Foto: Kirsten Holst/Propaganda.

Fredag er det duket for semifinalene på herresiden i Grand Slam-turneringen Roland Garros 2017.

Verdensener Andy Murray har tatt steg i riktig retning på grusen i Paris. Skotten har tatt seg til semifinalen blant annet på vegne av 29.-seedede Juan-Martin Del Potro og  8.-seedede Kei Nishikori. Fredag venter en motstander som blomstrer på grusen, nemlig  3.-seedede Stan Wawrinka.

– Jeg synes Stan har spilt veldig bra inn til denne kampen, hvor jeg har slitt i noen av mine kamper under turneringen. Stan har ikke tapt et sett her enda, sa Murray før kampen.

Ydmyk Wawrinka
2015 vinneren av Roland Garros har kanskje hatt den lengste veien til semifinalene. På veien har måttet gå gjennom 28.-seedede Fabio Fognini, 15.-seedede Gaël Monfils og 7.-seedede Marin Cilic for å komme til topp fire. Til tross for storformen er han ydmyk før møtet med Murray.

– Jeg synes han har slitt litt i begynnelsen av året. Men han er i semifinalen, så en mester som han vinner en måte å vinne kamper, sa Wawrinka.

Nadal: – Jeg må sette han i ukomfortable situasjoner
Rafael Nadal møter stortalentet Dominic Thiem fredagens andre semifinale. Nadal har riktig kurs mot sin 10. seier i Roland Garros, noe den 23 år gamle østerrikeren er fullt klar over.

– Han er i sin beste form. Så det kommer til å bli tøffeste kampen du kan se for deg, sa Thiem i forkant av semifinalen.

Thiem overrasket med å knuse Novak Djokovic i strake sett i kvartfinalen. Nadal har fått øynene opp for talentet.

– Thiem er en tøff spiller. Han slår ballen veldig hardt fra begge sider. Jeg blir nødt til å slå lange baller, og sette han i ukomfortable situasjoner, sa Nadal før kampen om finaleplassen.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...