Murray med strålende comeback | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Murray med strålende comeback | Tennis-Norge

Murray med strålende comeback

Verdenseneren var i trøbbel mot Nishikori, men snudde kampen og sikret semifinaleplassen i Roland Garros.

Verdensener Andy Murray var på jakt etter en semifinaleplass mot Kei Nishikori (nummer 9 i verden) da de møttes i kvartfinalen i Grand Slam-turneringen Roland Garros 2017. Det startet dårlig for skotten da Nishikori brøt to ganger i første sett, og tok første sett 6-2.

I andre sett kom Murray i gang. Han kuttet de upressede feilene i to, og dro det lengste strået i et jevnspilt sett. Denne gangen var det Murray som brøt to ganger, og utlignet til 1-1 i sett med sifrene 6-1.

Murray gikk opp i ledelsen da han brøt Nishikori til 3-2 i tredje sett. Japaneren svarte umiddelbart og brøt tilbake til 3-3. Akkurat det samme skjedde på 5-5 da Murray brøt til 6-5, svarte Nishikori med å bryte tilbake til 6-6. Murray var nådeløs i tiebreaket og vant hele 7-0. Da kokte det over for Nishikori som smalt racketen i bakken.

I fjerde sett skulle Murray avgjøre kampen. Skotten brøt Nishikori tre ganger, og tok settet 6-1. Dermed ble det 3-1 seier med settsifrene 2-6, 6-1, 7-6 (7-0) og 6-1 til skotten. Seieren gir Murray en plass i semifinalen i årets Roland Garros.

– Jeg måtte få mer fart i skuddene mine. Han dikterte alle poengene i førstes sett. Vinden gjorde at det ble vanskelig å beregne ballene. men da jeg fant rytmen og holdt han unna grunnlinjen som ble utslagsgivende, sa Murray etter kampen.

Strålende Wawrinka klar for nok en semifinale
I den siste kvartfinalen møttes Stan Wawrinka (3) og Marin Cilic (8). Der fikk 2015-vinneren i Roland Garros få problemer. «Stan the Man» spilte ut kroaten, og hadde nesten dobbelt så få upressede feil.

Det var en ganske åpen start hvor begge spillerne hadde breakballer, men det var Wawrinka som fikk uttelling på bruddmulighetene. Sveitseren tok første sett 6-3, og fikk siden kampen inn i sitt spor. I andre sett var Cilic mer frempå og fikk brutt Wawrinka for første gang i kampen. Det hjalp lite da Wawrinka konverterte alle sine breakballer til brudd. Dermed ble det 6-3 i det andre settet også.

I tredje sett var Cilic kjørt. Dårlig serving førte til at han heller ikke spilte seg til en eneste breakball.Dermed avanserer Wawrinka til semifinalen etter 6-1 i tredje sett. Sveitseren fikk en overtråkk og falt inn i nettet. Til tross for noe grimaser mens han lå nede, hadde han få problemer med å klinke inn vinnerserven.

Dermed er Wawrinka klar for sin tredje strake semifinale i Roland Garros etter 3-0 seier over Cilic med settsifrene 6-3, 6-3 og 6-1. Verdenstreeren var strålende fornøyd med seieren i kvartfinalen.

– Det var en perfekt kamp, og jeg er veldig fornøyd med det som skjedde i dag. Jeg bevegde meg bra, spilte bra, og skapte muligheter. Jeg er veldig fornøyd, sa semifinalist Stan Wawrinka etter kampen.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...