Wawrinka knuste hjemmehåpet | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Wawrinka knuste hjemmehåpet | Tennis-Norge

Wawrinka knuste hjemmehåpet

KVARTFINALE: Wawrinka slo ut Monfils mandag.

Mesteren fra 2015 knuste drømmen om fransk seier i Roland Garros.

Det var en dag uten de største overraskelsene på andre pinsedag. Mandagens godbit var mellom vinneren av Roland Garros 2015, Stan Wawrinka (nummer 3 i verden), og franskmannen Gaël Monfils (16). Monfils var franskmennens siste håp på herresiden i Grand Slam-turneringen i Paris.

I det første settet hadde Monfils nok av muligheter til å bryte Wawrinka, men franskmannen klarte bare å konvertere èn av åtte break baller. I et langt og jevnt første sett var det til slutt «Stan the Man» som vant 7-5.

Også i andre sett var det sveitseren som dro det lengste strået 7-6 (9-6) etter en drøy time og ett kvarter. Det måtte et fransk mirakel til for å snu kampen. Det kom aldri, og Monfils virket kjørt. Da Wawrinka tok begge sine break baller var det over for Monfils, og Wawrinka vant tredje sett 6-2. I det som var en jevn kamp, var det allikevel Wawrinka som vant i strake sett 3-0.

Murray er i gang
Andy Murray (1) spilte sin beste kamp i årets Roland Garros mot russeren Karen Khachanov (53). Skotten virket skarp og spilte effektivt da han vant i strake sett med sifrene 6-3, 6-4 og 6-4. Nå føler verdenseneren det har begynt å snu.

– I dag synes jeg har spilt best totalt sett. Hver kamp har jeg følt jeg har spilt bedre. Jeg har tatt store steg de siste 10 dagene, sa Murray etter kampen.

Stortalentet Khachanov kan allikevel se positivt tilbake på årets Grand Slam-turnering i Paris. 21-åringen er den yngste til å nå topp 16, siden 20 år gamle Marin Cilic gjorde det i 2009.

Cilic videre på walkover
Marin Cilic (8) hadde vunnet første sett 6-3 og ledet andre sett 3-0, da Kevin Anderson (56) måtte kaste inn håndklet. I kvartfinalen venter en tøff motstander i Stan Wawrinka.

Kei Nishikori hadde store problemer i forrige runde mot useedede Hyeon Chung da han vant 3-2. Mot Fernando Verdasco (37) startet det på verst tenkelige måte for japaneren. Spanjolen vant nemlig første sett 6-0! Nishikori fikk samlet seg, og tok de tre neste settene 6-4, 6-4 og 6-0. Japaneren møter verdensener Andy Murray i kvartfinalen.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...