Halep leverte årsbeste inn til kvartfinalen | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Halep leverte årsbeste inn til kvartfinalen | Tennis-Norge

Halep leverte årsbeste inn til kvartfinalen

LEVERER: SImona Halep ruller opp som en skikkelig vinnerkandidat i Roland Garros 2017. Foto: Romain Dauphin-Meunier (originally posted to Flickr as _30C7512) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Simona Halep spilte en av turneringens beste kamper på kvinnesiden.

Romanske Halep (nummer 4 i verden) høster mye ros etter at hun leverte en maktdemonstrasjon i Roland Garros mandag. Hun møtte seedede Carla Suárez Navarro (23) i åttendedelsfinalen. Det skulle ikke by på noen problemer for Halep.

Det skulle gå helt til 5-0 ledelse for Halep før Navarro kom på tavla. Romaneren brukte bare 27 minutter på å ta første sett 6-1. I andre sett brøt Halep til 1-0, før Navarro like gjerne brøt tilbake i neste game. Det skulle også bli Navarros siste game i det som skulle bli en plettfri kamp av Halep.

Dermed vant hun også det andre settet 6-1, og avanserer til kvartfinalen. Navarro kunne ikke annet enn å hylle sin motstander etter kampen.

– Jeg må si at hun spilte en strålende kamp. Hun spilte feilfri tennis, sa spanjolen etter kampen.

Halep var også svært fornøyd med mandagens kamp.

– Jeg synes jeg spilte min beste kamp i år, fortalte Halep.

Pliskova i trøbbel
Karolina Pliskova (3) var storfavoritt i møtet med Veronica Cepede (97) før kampen. Cepede kunne ikke brydd seg mindre da hun sjokkerte med å vinne første sett hele 6-2. Andreseedede Pliskova var i store problemer, men hun skulle klare å rette opp i de dårlige servene og de 16 upressede feilene fra første sett.

Det klarte hun med glans. Pliskova løftet spillet sitt, og leverte en formidabel snuoperasjon. Andre sett vant hun 6-3. Og da hun fullførte snuoperasjonen i et spennende tredje sett hvor hun til slutt vant 6-4.

En annen jente som var i trøbbel mandag var Elina Svitolina (6). Hun havnet bakpå i første sett, og Petra Martic (290) vant det utrolig nok 6-4. Men som Pliskova, skulle det snu. Ukraineren Svitolina vant de neste settene 6-3 og 7-5. Dermed unngikk hun en bombe, og avanserer til kvartfinalen i Roland Garros.

Fransk duell
På Philippe-Chatrier banen skulle hjemmefansen få en skikkelig godbit med to franskmenn. Caroline Garcia (27) møtte Alize Cornet til dyst. Der var det Garcia som var sterkest og vant i strake sett 6-2 og 6-4.

Dermed er det Garcia og Kristina Mladenovic de eneste gjenværende franskmennene i Roland Garros. På herresiden røk Gaël Monfils ut mandag, som siste franskmann.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...