Mladenovic: – Dere får meg til å gråte | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Mladenovic: – Dere får meg til å gråte | Tennis-Norge

Mladenovic: – Dere får meg til å gråte

HJEMMEHÅP: Kristina Mladenovic (FRA) er Frankrikes flaggskip i årets Roland Garros. Foto: Yann Caradec via Flickr, CC BY-SA 2.0

Det ble en tung dag for flere av de store stjernene i åttendedelsfinalen i Roland Garros.

Fansen i Paris hadde allikevel mye å juble for da det franske hjemmehåpet Kristina Mladenovic (nummer 14 i verden) tok seg videre til kvartfinalen. Den franske jenta sjokkerte fjorårets vinner av Roland Garros, Garbiñe Muguruza (5), på søndag.

Mladenovic vant første sett på en knapp halvtime hele 6-1. Muguruza svarte med å slå tilbake 6-3 i andre sett. I det tredje og avgjørende siste settet var det franskmannen som glitret til. Med et stort publikum i ryggen, sørget Mladenovic for en overraskelse da hun vant 6-3 i tredje sett. Da kom følelsene frem foran et fullsatt publikum på Suzanne-Lenglen banen.

– Dere får meg til å gråte, sa Mladenovic til publikum.

Hun fortsatte med å takke publikum etter kampen.

– Det er en kamp alle har ventet ivrig på, meg selv inkludert. Jeg har alltid ønsket å spille foran et fullsatt Suzanne-Lenglen, men akkurat nå er det fylt til randen. Det er takket være deg jeg er videre, og vi er i kvartfinalen, fortalte hun jublende.

Williams raknet totalt
Venus Williams (11) klarte ikke å levere i lillesøsterens fravær. Den amerikanske jenta tapte mot Timea Bacsinszky (31). Sveitseren vant oppgjøret 2-1 med settsifrene 5-7, 6-2 og 6-1.

Williams var derimot ikke den eneste seedede spilleren som røk ut søndag. Anastasija Sevastova (19) gikk på et sjokktap mot Petra Martic (290) i strake sett. Kroaten vant med settsifrene 6-1 og 6-1.

Australske Samantha Stosur (22) tapte mot det latviske talentet Jelena Ostapenko (47). 19-åringen vant 2-1 med settsifrene 2-6, 6-2 og 6-4.

Wozniacki slo tidligere mester
Vår danske venn Caroline Wozniacki (12) imponerte i en tøff kamp mot tidligere Roland Garros-vinner, Svetlana Kuznetsova (9). Den danske 26-åringen vant 2-1 med settsifrene 6-1, 4-6 og 6-2 for å ta plass i kvartfinalen.

– Jeg visste det ikke kom til å bli lett. Jeg visste hun kom til å prøve og kjempe seg tilbake. Det gjorde hun i andre sett, men jeg klarte å avgjøre det i tredje, noe jeg er glad for, sa Wozniacki etter kampen.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...