Thiems trener: – Nadal, Djokovic og Federer er for gode | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Thiems trener: – Nadal, Djokovic og Federer er for gode | Tennis-Norge

Thiems trener: – Nadal, Djokovic og Federer er for gode

Dominic Thiems trener mener hans østerrikske elev ikke kommer til å vinne en Grand Slam-turnering enda.

22-åringen har spilt glimrende på grus i år og kom til finalen i to ATP-turneringen i forkant av turneringen, men tapte begge for Rafael Nadal. I Roma like før Roland Garros slo han endelig Nadal, men tapte i semifinalen for Novak Djokovic.

–Han er klar for å vinne en Grand Slam-turnering psykisk og fysisk, men problemet er fortsatt Roger Federer, Djokovic og Nadal, sier trener Gunter Bresnik, ifølge Forbes.

Hard trekning
Den erfarne treneren peker også på tablået som et stort hinder for å nå årets finalen for Thiem, som slo igjennom for alvor med semifinaleplass i Roland Garros i 2016.

– Han må slå både Djokovic og Nadal for å komme til finalen, og så kan han forvente seg Andy Murray i finalen fra den andre delen av tablået, forklarer Bresnik.

På grunn av semifinaleplassen fra i fjor har verdenssjueren en del poeng å forsvare under årets grusturnering i Paris. Det tenker ikke Thiem altfor mye på.

– Det presset han har, skaper han selv. Han får ikke noe press fra meg eller foreldrene. Kanskje de østerrikske tilskuerne forventer at han skal gjøre det bra igjen, men jeg tror ikke han har tatt det steget som gjør at han kan gjenta å komme til en Grand Slam-semifinale, sier Bresnik.

Thiem møter fredag Steve Johnson i tredje runde. Amerikaneren har spilt bra så langt i turneringen og spiller for si avdøde far.

Nadal og Djokovic
Nadal og Djokovic skal også i aksjon fredag. Den spanske gruskongen møter Nikoloz Basilashvili, mens Djokovic skal opp mot Diego Schwartzman.

På kvinnesiden skal Caroline Wozniacki prøve seg mot det amerikanske talentet Cathrine Bellis, mens Venus Williams møter lovende Elise Mertens. Svetlana Kuznetsova må slå ut 32.-seedede Shuai Zhang for å ta seg videre til fjerde runde.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...