Djokovic slapp med skrekken | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Djokovic slapp med skrekken | Tennis-Norge

Djokovic slapp med skrekken

TREG START: Det tok tre sett før Djokovic våknet fredag. Foto: Edwin Martinez / Wikimedia / CC BY 2.0

Novak Djokovic var i store problemer mot Diego Schwartzman, mens Rafael Nadal imponerte stort.

Serberen fikk en usedvanlig dårlig start på fredagens tredjerundekamp mot argentinske Diego Schwartzman (nummer 41 i verden). Det var underdogen Schwartzman som tok det første settet 7-5, etter fem settballer.

– Det var som å spille mot en mur. Det var dårlige forhold, og ballen spratt ikke, noe han liker det. Schwartzman var en bedre spiller i tre sett, sa Djokovic etter kampen i regnet.

Djokovic kjempet seg tilbake, og tok det andre settet 6-3. I tredje sett ble verdenstoeren brutt på stillingen 4-3. I neste game skuslet storfavoritten bort hele fire break baller. Det utnyttet argentineren til det fulle, og gikk opp til en 2-1 ledelse med 6-3.

– Jeg spilte ganske dårlig, men jeg kom i gang i fjerde og femte. Jeg trodde på meg selv, selv da jeg var nede. Det ga meg vinger. Så jeg tenker positivt, fortalte Djokovic.

I de to siste settene våknet serberen. På en drøy time vant han 6-1 og 6-1 for å snu kampen til seier. Dermed slapp han med skrekken i tredje runde. I neste runde venter vinneren i oppgjøret mellom hjemmehåpet Lucas Pouille (17) og Albert Ramos-Vinolas (20).

Nadal holdt motstanderen til ett game
Rafa Nadal er en mann med et oppdrag i årets Roland Garros. Han kan ta sin tiende tittel i Grand Slam-turneringen i Paris. Spanjolen hadde ingen problemer med å ta seg videre til fjerde runde fredag.

I oppgjøret mot Nikoloz Basilashvili (nummer 63 i verden), klarte georgieren kun å vinne ett eneste game. På kun 90 minutter var det gjort, Nadal vant 3-0 med settsifrene 6-0, 6-1 og 6-0. Etter kampen var han naturligvis strålende fornøyd.

– Jeg vet ikke om det var en perfekt kamp, men naturligvis er jeg veldig godt fornøyd. Det var en veldig god kamp fra min side, helt sikkert den beste på en stund, sa Nadal.

I fjerde runde møter spanjolen Pablo Carreno-Busta (21), som fredag slo Grigor Dimitrov (13) 3-0.

Thiem knuste amerikaner
Dominic Thiem (7) gjorde kort prosess mot Steve Johnson (26). Østerrikeren brukte drøyt to timer på å vinne i strake sett 3-0. Thiem som kan vise seg å bli en outsider til å vinne turneringen, imponerte i tredje runde. På 24 minutter glimtet han til med 6-1 i første sett. De to neste skulle bli litt tøffere, men det ble allikevel 7-6 (7-4) og 6-3.

Thiem møter betraktlig svakere Horacio Zeballos (65) i neste runde. Han gikk videre på bekostning av David Goffin (12) som måtte gi opp kampen på grunn av en ankelskade. Det var grusomme bilder da Goffin fikk en skikkelig overtråkk.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...