Murray og Wawrinka på gunstig side av tablået | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Murray og Wawrinka på gunstig side av tablået | Tennis-Norge

Murray og Wawrinka på gunstig side av tablået

Etter at Alexander Zverev røk ut i første runde seiler Andy Murray og Stanislas Wawrinka opp som het finalekandidater.

Årsaken er enkel: Murray og Wawrinka kan verken møte Nadal, Djokovic og Thiem før i en eventuell finale. Sammen med Zverev er det denne trioen de som har prestert best i de største turneringene på ATP-nivå denne grussesongen.

Med Zverev ute av bildet er duoen derfor enda hete finalekandidater, men Murray kan møte på en stor hindring allerede i tredje runde. Da møter verdenseneren trolig Juan Martin del Potro, som på sin side også har en gylden mulighet til å ta seg langt i turneringen, spesielt med tanke på Murrays dårlige form.

Klizan neste
Først må uansett Murray slå Martin Klizan, nummer 50 i verden. Slovaken overbeviste ikke i første runde og måtte ha fem sett mot wild cardet Laurent Lokoli, nummer 285 i verden. Klizan klarte likevel fem sett mot Djokovic i Australian Open og har dermed vist at han kan spille jevnt mot de aller beste.

– Det gikk bedre og bedre utover i den første kampen. Jeg vil prøve å fortsette det. I forrige kamp prøvde jeg bare å finne en vei gjennom til neste runde og gjøre det så effektivt som mulig. Jeg klarte det til slutt, sa Murray etter første kamp mot Andrey Kuznetsov.

Sveitsiske Wawrinka møter Alexandr Dolgopolov, nummer 89 i verden. Wawrinka må alltid regnes med i Grand Slam-turneringer og etter en dårlig start på grussesongen klinket han selvfølgelig til med turneringsseier i ATP 250-turneringen i Geneve uken før turneringen i Paris. 32-åringen har faktisk aldri tapt for en spiller utenfor topp 50 i Roland Garros, og oddsen er derfor på hans side torsdag.

Flere outsidere
Med spesielt Murray litt ut av form er det flere som kan benytte seg muligheten av å ta seg langt i turneringen på den litt mer gunstige siden av tablået. Nick Kyrgios overbeviste i første kamp og kan gå langt om han holder hodet kaldt.

Marin Cilic er også nevnt av mange som en potensiell toppkandidat, mens Kei Nishikori som regel alltid går langt i turneringen. Alle disse tre skal ut i kamp om avansement til tredje runde i turneringen iløpet av torsdagen.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...