Murray ute av form før starten i Roland Garros | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Murray ute av form før starten i Roland Garros | Tennis-Norge

Murray ute av form før starten i Roland Garros

Andy Murray klar for Roland Garros. Kirsten Holst/Propaganda.

Verdenseneren har slitt de siste månedene.

Tirsdag starter verdens beste herrespiller sitt løp i årets Roland Garros. Siden Murray ble verdensener vinteren 2016, har han slitt med å vinne kamper. I år har briten en lite imponerende statistikk å vise til, 16-7. I hans to siste turneringer i Madrid og Roma, har han røket ut for langt svakere motstandere. I Madrid Open tapte han i tredje runde for Borna Coric som var nummer 59 i verden, mens i Roma ble det tap i andre runde for Fabio Fognini (29).

– De siste månedene har åpenbart ikke vært gode. Jeg har ikke spilt bra. Jeg hadde noen problemer i tillegg, sa Murray da han møtte pressen på fredag.

Møter Ruuds overmann i Madrid
Allikevel er han klar på at han skal snu trenden, men når vet han ikke.

– Jeg vil komme igjennom det, det er jeg sikker på. Når det skjer, det vet jeg ikke. Forhåpentligvis i løpet av de neste dagene. Forhåpentligvis skjer det i denne turneringen. Hvis ikke, kanskje det skjer på gresset.

I første runde venter russeren Andrey Kuznetsov (nummer 73 i verden). 26-åringen spilte bra både i Madrid og Roma, hvor han blant annet slo Albert Ramos-Vinolas (20) og vår beste, Casper Ruud. I Madrid måtte han gi tapt for Jo-Wilfried Tsonga (11), mens i semifinalen i Roma ble det tap for Stan Wawrinka (3). Briten har allikevel imponert mot Kuznetsov tidligere, og han vant begge gangene de har møttes.

– French Open er alltid en morsom turnering, og kulturen i Paris betyr at den har en avslappende følelse, sier Murray på sin egen hjemmesiden før turneringen.

Hjemmehåpet i aksjon
Det er ikke tvil om at de franske tilskuerne kommer til å gi massiv støtte til sin beste tennisspiller, Jo-Wilfried Tsonga, når han starter på tirsdag.

Franskmannen har allerede vunnet tre turneringer i år, og håper å forbedre sin prestasjon i Roland Garros fra 2016. Da ble det et skuffende tap for Ernests Gulbis (80) i 32-delsfinalen. I første runde møter Tsonga den argentinske tennisspilleren Renzo Olivo (91).

2015-vinneren Stan Wawrinka starter også tirsdag. Han møter Jozef Kovalik (152) fra Slovakia.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...