Nadal og Djokovic avanserte fra første runde | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Nadal og Djokovic avanserte fra første runde | Tennis-Norge

Nadal og Djokovic avanserte fra første runde

Nadal startet bra på grusen i Paris. Creative Commons.

Både spanjolen og den regjerende mesteren gikk videre i strake sett på dag to.

To av forhåndsfavorittene til å vinne Grand Slam-turneringen, unngikk blemmer i første runde. De første rundene kan ofte by på problemer for favorittene, som nærmest har alt å tape. Selv om Rafael Nadal og Novak Djokovic klarte seg, var det flere seedede spillere som måtte gi tapt.

Nadal fikk en tøff trekning i Benoit Paire (nummer 45 i verden), som skulle forsvare vertsnasjonen. Spanjolen kom susende ut i første sett, og vant komfortabelt 6-1 på bare 25 minutter.

I andre sett slet begge spillerne med å holde serve, og Paire kom bedre med i kampen. Nadal sikret seg settet med sifrene 6-4. I tredje sett var det kjørt for franskmannen, og Nadal tok settet 6-1. Dermed gikk Nadal videre i strake sett, og møter Robin Haase (46) i neste runde.

Den regjerende mesteren Novak Djokovic fikk en noe enklere trekning på papiret, i spanjolen Marcel Granolles-Pujol (77). Under sin nye trener, Andre Agassi, fikk han allikevel ikke noen enkel seier. Etter to og en halv time var det serberen som avanserte med settsifrene 6-3, 6-4 og 6-2. Han møter portugiseren Joao Sousa (59) i 32-delsfinalen.

Flere seedede spillere røk
Den beste amerikanske herrespilleren Jack Sock (15) var én av flere som gikk på en smell. I en knallhard kamp mot Jiri Vesely (57), tapte amerikaneren i strake sett. På nesten tre timer vant tsjekkeren med settsifrene 7-5, 7-5 og 6-3.

Kroken på døren ble det også for de seedede spillerne Mischa Zverev (31) og franskmannen Gilles Simon (32). Zverev tapte 1-3 for italieneren Stefano Napolitano (187), mens Simon tapte 1-3 for Nikoloz Basilashvili (63).

Hjemmehåpet klar til dyst
Jo-Wilfried Tsonga (11) skal med sine tunge slag vise seg frem for et stort publikum tirsdag. Da møter hjemmehåpet den argentinske 25-åringen Renzo Olivo (91). Franskmannen varmet opp til Roland Garros med å ta sin første seier på grus i Lyon, og optimismen stiger for Tsongas sjanser i French Open.

– Det er fantastisk. Jeg kunne ikke vært lykkeligere. Selv om min første grustittel kom ganske sent i karrieren, gjør det meg veldig glad, sa Tsonga.

2015-vinneren Stan Wawrinka starter også tirsdag. Han møter Jozef Kovalik (152) fra Slovakia.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...