– Nadal virker giret | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

– Nadal virker giret | Tennis-Norge

– Nadal virker giret

Rafael Nadal tar fatt på veien mot sin tiende tittel i Roland Garros mandag.

Spanjolen er kongen av turneringen i Paris. Nadal vant Roland Garros ni ganger mellom 2005 og 2014, men har ikke vært i form på grusen de siste to sesongene. Nå er han derimot tilbake, og den aller største favoritten når han begynner turneringen mot franske Benoit Paire.

– Ingen matcher han på grus. Mens andre bakker ut, konstruerer han et poeng med klarhet, kombinert med rutine. Han virker giret for å ta sin tiende tittel i Roland Garros, skriver tenniseksperten Patrick McEnroe.

Djokovic med ny trener
Også Novak Djokovic spiller sin første kamp mandag. Serberen møter Marcel Granollers, nummer 77 i verden. 30-åringen har byttet ut hele trenerteamet etter å ha vært ute av form en stund. Under Roland Garros er Andre Agassi treneren hans.

– Det føles som et nytt kapittel. Endringen jeg har opplevd de siste ukene etter å ha brutt med et team jeg har jobbet med i ti år føles spennende, sier Djokovic.

Under ATP 1000-turneringen i Roma så det ut som at endringene gjorde stor effekt med finaletap, og dermed regnes han som en av favorittene i turneringen.

– Jeg spilte godt i Roma. Det føles riktig fordi jeg har slitt de siste fem-seks månedene. Jeg har prøvd å re-definere meg selv og gjenoppdage hvilken tilnærming som er best for meg, sier Djokovic.

Zverev også i gang
I Roma-finalen var det Alexander Zverev som gikk til topps. Den unge tyskeren nevnes derfor som en av outsiderne i turneringen. Også han begynner Roland Garros mandag med et oppgjør mot sterke Fernando Verdasco, nummer 37 i verden.

De toppseedede spillerne Milos Raonic, David Goffin og Marin Cilic begynner turneringen, i tillegg til danske Caroline Wozniacki og svenske Johanna Larsson.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...