Kerber røk ut av Roland Garros i første runde | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Kerber røk ut av Roland Garros i første runde | Tennis-Norge

Kerber røk ut av Roland Garros i første runde

Angelique Kerber slet mot Ekaterina Makarova og måtte se seg slått ut av turneringen allerede i første runde.

Tyskeren ble den første verdenseneren på kvinnesiden som ryker ut i første runde av Grand Slam-turneringen Roland Garros.

Og det var heller ikke ufortjent. Kerber kom tregt i gang og tapte det første settet fortjent 2-6. Den tyske jenta hevet seg i det andre settet, men motstander Makarova spilte fantastisk tennis og satte utrolige vinnere gjennom hele kampen, noe som førte til 6-2-seier i det andre settet.

– Det er helt uforståelig. Det er første gang på ni år her jeg spiller på hovedstadion og så vinner jeg. Jeg måtte trykke på, for hun slår alltid tilbake, sier Makarova etter kampen.

Kerber har vært i dårlig form i hele år og har hatt store problemer på grus. Også i fjor røk 29-åringen ut i første runde. Makarova var før kampen sett på som et potensielt bananskall med en ranking som nummer 40 i verden. Den russiske jenta har på sitt beste vært nummer åtte i verden.

Kvitova vant
Det var knyttet stor spenning til Petra Kvitovas comeback på toppnivå. I sin første kamp etter knivangrepet var den tsjekkiske jenta usikker på egen form, men det hadde hun ingen grunn til.

Kvitova møtte Julias Boserup tok spilte en god kamp, spesielt i returspillet. Den tidligere Wimbledon-vinneren vant 6-3, 6-2.

– Dette var en spesiell kamp for meg, jeg vant for andre gang, hvis jeg kan si det. Det var flott og en veldig hjertevarmende velkomst, sa Kvitova etter kampen.

Også motstanderen hyllet Kvitova.

– Gratulerer til Petra Kvitova for å vinne så mye mer enn en tenniskamp i dag, skrev Boserup på Twitter etter kampen.

15-åring ute
15-åringen Amanda Anismova fikk en god start i Roland Garros-debuten med 6-3 i første sett over Kurumi Nara, men den japanske motstanderen slo tilbake med 5-7, 4-6.

Nummer 23 i verden, Mirjana Lucic-Baroni, som var i semifinalen i Australian Open, tapte 3-6, 3-6 for Cagla Buyukakcay.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...